Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
ODPOWIEDZ
  • 448 / 80 / 0
Wiceprezes NIL jak widać przywołał trochę zdrowo rozsądkowego myślenia
Oby te zakute łby wzięły coś z tego do siebie

https://mgr.farm/aktualnosci/lekarze-pr ... medycynie/
:tabletki:
  • 421 / 30 / 1
Izabela Leszczyna zapowiedziała ograniczenia w funkcjonowaniu receptomatów

Izabela Leszczyna zapowiedziała, że Ministerstwo Zdrowia wprowadzi zakaz wypisywania recept na opioidy przez, tzw. receptomaty. Zdaniem szefowej resortu takie działanie pozwoli na uszczelnienie przepisów dotyczących udzielania teleporad. Odpowiednie przepisy mają być gotowe już do końca lipca.
Minister Zdrowia, Izabela Leszczyna w rozmowie z Renatą Grochal w Programie 3 Polskiego Radia zapowiedziała ograniczenia w funkcjonowaniu, tzw. receptomatów. Zdradziła, że w resorcie zdrowia trwają prace mające na celu ograniczenie katalogu leków, jakie mogą być wystawiane w trakcie teleporady, czyli także za pomocą receptomatów. Według zapewnień Izabeli Leszczyny poprzez teleporadę nie będzie można wystawić recepty na, m.in. leki narkotyczne, opioidowe oraz psychotropowe. Przepisy umożliwiające wprowadzenie tych zmian mają być gotowe do końca lipca.
...
https://mgr.farm/aktualnosci/izabela-le ... eptomatow/
  • 185 / 28 / 0
Cześć 😎

Zakładam nowy temat związany z realizacją i weryfikacją recept online na benzo, typu clonazepam oraz leki opioidowe - oxycontin, fentanyl i inne.

Czy realizując recepty w aptekach, natknęliście się na problem z ich realizacją przez farmaceutów ?

Jak wygląda teraz realizacja recept ?

Czy mieliście problemy z ich realizacją przez nadgorliwych farmaceutów czy raczej nie ma takich problemów ?

Pamiętam czasy, zanim weszły e- recepty 🥲

Niestety teraz wszystko jest tak monitorowane, że o jakiejkolwiek prywatności to można tylko pomarzyć 🥲🥲

Jak wygląda na chwilę obecną sytuacja z wystawieniem recept na psychotropy w znanych receptomatach ?

Czy P<cut> dalej wystawia recepty na benzo I tramadol <cut>?

Jak wygląda sytuacja na innych receptomatach ?

Pozdrawiam,

Trzeźwy chuj.

Nowy temat uznaję za niepotrzebny, skoro poprzedni jest wciąż aktywny. W związku z tymże, tematy zostały połączone. Wycięto dane. ~Vetulani44
" Człowiek nie jest stworzony do klęski, człowieka można zniszczyć ale nie pokonać "
E. Hemingway
  • 38 / 10 / 0
U mnie jeszcze bez wiekszych zmian. Apteka tez ok, z tym ze biore racjonalne ilosci w lokalnej placowce, nie sieciowce. Akurat u mnie sie sprawdza Wieksze zmiany zapewne zaraz sie zaczna, badzcie czujni!
  • 2394 / 647 / 0
Moi drodzy czy taka podkładka z Online wizyty u Psychiatry który mi swego czasu przeprowadzał redukcję Klona mogła by być podkładką zeby znowu benzo uzyskac ??? na jakiś receptomatach i stronkach podobnych ??
marcin.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 103 / 48 / 0
@WujekMorda, to dokument sprzed ponad 2 lat. Dawno nie ważny.
  • 34 / 2 / 0
@Angelus14 korzystam z sieciówki. Bez problemu z życzeniem dalszej redukcji
  • 42 / 7 / 0
Czy e skierowanie z dopiskiem CITO do poradni zdrowia psychicznego z rozpoznaniem F41.2 i opisem „ Ostatnio silny lęk, trudno funkcjonować, zaburzenia nastroju” może sprawić że któryś receptomat wypisze mi po raz 1 recke chociaż na 0,5klonów? Rodzinny zapisał mi lorki i bromki ale nie chce wjebac się w krótkodzialajace benzo a ku temu to zmierza , ew na pw namiar gdzie można dostać chociaż na te 0,5mg
Uwaga! Użytkownik Quo_Vadis_Domine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 50 / 14 / 0
"Naczelna Rada Lekarska zgłosiła poprawki do projektu rozporządzenia Ministra Zdrowia w sprawie środków odurzających, substancji psychotropowych, prekursorów kategorii 1 i preparatów zawierających te środki lub substancje. Jej zdaniem kierunek obrany przez resort zdrowia jest odpowiedni, lecz nie rozwiąże problemu nadmiernej preskrypcji leków przez receptomaty. Ministerstwo zaproponowało, że poprzez teleporadę nie będzie można wystawić recept tylko na 4 leki." źródło: mgr.farm. Tym razem sami lekarze chcą być hej do przodu. Nawet jeszcze nie wiadomo, czy sprecyzowali, co to jest receptomat, a co wizyta zdalna. Chyba wśród nich nie ma psychiatrów.
  • 1628 / 283 / 0
Czyli sytuacja jest taka, że nawet jednej paki klona 2 mg (nawet 1 mg) czy alpry 1 mg nie da się już nigdzie wyrwać przez teleporadę czy jakiś receptomat (nigdy nie korzystałem), tak? Jedyne co mnie dziwi, to że znam ziomka) który obecnie przebywa w Świeciu) i on zamawiał przynajmniej po dwie paki klonów od dobrze znanego mi (i nie tylko) doktorka bez problemu. Niestety spaliłem tego doktorka, dlatego sam nie uderzam.
Odsprzedawał klony za 3 zeta sztuka, więc w porównaniu z kosztem teleporady, gdzie max dostaniesz 0,5 mg to bardzo się opłacało. Opio mnie nie interesuje absolutnie, a ciężko będzie znaleźć rodzinnego w mieście, który skłonny będzie wystawiać takie paczki benzo mając dostęp do IKP :alergia: Czyżby pozostały RCki?
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Narkotyki na dowóz. Dilerzy zakopują towar

Narkobiznes kwitnie online. Przez komunikator można wybrać rodzaj i ilość narkotyku, a potem zamówić z dostawą do paczkomatu lub wskazać konkretną lokalizację, gdzie diler ma zakopać towar. Ta druga metoda w ostatnim czasie zyskuje na popularności. Krakowskie dzielnice są rozkopywane przez poszukiwaczy nielegalnych przesyłek.

Pojawił się postulat wprowadzenia ceny minimalnej za alkohol. Rząd pracuje nad nowymi rozwiązaniami

Ostatnia afera z alkotubkami może mieć znacznie poważniejsze skutki niż wycofanie feralnego produktu ze sklepów. Okazuje się bowiem, że rząd rozważa wprowadzenie ceny minimalnej za alkohol. Taką informację przekazał na antenie Programu Pierwszego Polskiego Radia wiceminister zdrowia Wojciech Konieczny.

Oficjalnie: Kamala Harris popiera federalną legalizację marihuany w USA

Kamala Harris oficjalnie ogłosiła poparcie dla federalnej legalizacji marihuany, wyrażając swoje stanowisko podczas podcastu „All the Smoke”.