Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 425 / 50 / 0
Dalej w czechach maja piracetam bez recepty?
Uwaga! Użytkownik Rs3mati nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
w Egipcie no problem w aptekach, ja trafilem na goscia spoko... pokazalem stare opakowania lekow i wszystko mi sprzedal(xanax, lisinopril, nebiwolol i jeszcze za free dostalem lek na zemste faraona.
Ale za to w Grecji bylo kiepsko, prawie plakalem w aptece ze mam straszne leki ja lece samolotem i nie wroce do domu a baba mowi ze musi byc recepta (oczywiscie mialem swoja alpre z PL) Ogolnie slyszalem ze kraje balkanskie sa ok, to jest tak jak dawniej bylo w PL aptekarz sprzedal lek szczegolnie co jest na 100% a pozniej znajomy lekarz wypisal recke.
A jeszcze jedno kumpel byl w Indiach tam kupisz benzo jak cukierki.
  • 10 / / 0
Można coś we Włoszech kupić w aptece? Jakiś DXM, kodeina czy coś?
  • 145 / 20 / 1
Niedługo jadę do Finlandii, więc z ciekawości sprawdziłem aptekę, język mają trudny, ale chociaż tłumacz działa.

OTC w Finlandii:
Cetyryzyna
DXM
benzydamina
Lewocetyryzyna
Sumatryptan (od 18 r.ż. bez recepty)
Acetylocysteina
kodeina + gwajafenezyna (nie ma czystej kody)
Pentoksyweryna

OTC w Polsce, ale nie w Finlandii:
dimenhydrynat
difenhydramina
pseudoefedryna
Wpierw leczenie,
potem walenie.
  • 2981 / 506 / 0
A co do praktyki lekarskiej prywatnej myślicie że w jakimś cywilizowanym kraju można wyłapać recepty na mocne srodki w sposób korupcyjny?
Iść do konowała i powiedzieć wprost że się chce, dostać kwit i elo.
Wiadomo w Polsce jest to pilnowane kładąc łapę na decyzję lekarza kontrolując system.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 45 / 1 / 0
Niemcy lub Czechy mają jakieś miorelaksacyjne leki OTC?
  • 45 / 5 / 0
W Holandii mają nootropy bez recki?
  • 2 / / 0
Jak to wyglada w holandii? Wyjezdzam do Velno i zalezy mi na benzo i opiatach, ktos wie jak to wyglada? I jak z lekarzami? Biora w lape?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
11 ton medycznej marihuany w 2024 roku: Polska podnosi limity importu

W ostatnich latach rosnące zapotrzebowanie na medyczną marihuanę w Polsce skłoniło władze do podjęcia działań, mających na celu zwiększenie dostępności tego leku. Najnowsza decyzja Międzynarodowej Rady ds. Kontroli Narkotyków (INCB) potwierdza ten trend, co stanowi dobrą wiadomość zarówno dla pacjentów, jak i firm farmaceutycznych działających na polskim rynku. Decyzja ta umożliwi lepszy dostęp do marihuany medycznej, której skuteczność w leczeniu wielu schorzeń jest coraz szerzej uznawana.

Konsumpcja marihuany i psychodelików na historycznie wysokim poziomie.

Od 2023 roku konsumpcja marihuany i psychodelików wśród dorosłych w wieku 19-30 oraz 35-50 lat osiągnęła historycznie wysoki poziom. Dane pochodzą z corocznego badania Monitoring the Future (MTF), które ukazuje zmieniające się trendy w używaniu substancji psychoaktywnych. W przeciwieństwie do rosnącej popularności tych substancji, konsumpcja papierosów, która przez dekady była dominującą formą uzależnienia nikotynowego, kontynuuje swój gwałtowny spadek, osiągając rekordowo niskie poziomy.

USA szukają kontrahenta do produkcji setek tysięcy jointów na potrzeby badań naukowych

Władze federalne USA, a konkretnie Narodowy Instytut ds. Nadużywania Narkotyków (NIDA), ogłosiły nowe zapytanie ofertowe, mające na celu znalezienie kontrahenta, który wyprodukuje setki tysięcy standaryzowanych „papierosów z marihuaną”.