ODPOWIEDZ
  • 513 / 109 / 7
To pytanie jest bez sensu jeśli nie napisałeś nawet jednego zdania o tym jakie były efekty ten miesiąc temu. Skąd mamy wiedzieć czy to dla ciebie za dużo czy nie
  • 13 / 1 / 0
13 kwietnia 2024pauls pisze:
siema ostanio bralem MDMA miesiąc temu zarzucilem wtedy 180mg 'czystego' MDMA, a wiec teraz mam pytanie; ile zarzucic na dzisiejszy trip ? mg zminiejszych troche dawke, pozostac na takiej samej czy zwiekszyc?
Jak chcesz mieć tak samo, to weź tyle samo, jak chcesz lżej, to weź mniej, a jak chcesz mocniej, to zaczynaj być ostrożny przy dawkach ponad 350 mg jeśli nie znasz swojego ciała. Według mnie to już trochę za dużo jak na fajną zabawę - dobre żeby się skurwić, zatrzeć zęby i nic nie pamiętać. Jak chcesz tańczyć, to nie ma sensu przekraczać 300 mg. Ale to wszystko moje osobiste dawki, zależne od wagi. Nie podałeś żadnych danych o sobie. Ja jem w ostatnich czasach 100 mg / 60 kg i dorzucam tyle samo po peaku, ale ograniczam jak mogę spożycie %-D Bawię się przednio na takich dawkach.

Ten miesiąc w zupełności wystarcza, żeby wrócić do stanu używalności, chociaż to nie jest zalecany zdrowy odstęp czasu.
♡ ♡ ♡ shaman flipping ♡ ♡ ♡
  • 56 / 1 / 0
Pytanie zdrowotne:

Na codzień, na trzeźwo mam tachykardię przez cały dzień(ok. 110-130 BMP/minutę)
Natomiast zastanawiam się ostatnio mocno nad przyjęciem czystego MDMA (żadne piguły nie wchodzą w grę) w trakcie imprezy,możliwe też ze w klasycznym dodatku z THC.

Musze przyznać,że w badaniach zawsze było czysto i nie stwierdzili mi nigdy żadnej choroby serca. Z drugiej strony wiem,że ta substancja nie jest obojętna dla serca,natomiast poziom zagrożenia dla ZDROWEGO użytkownika nie jest,na moje oko. przerażający( mogę być lekko niedoinformowany).

Mam na stanie również lekarstwo na serce-Betaloc ZOK (" 47,5 mg bursztynianu metoprololu"), które pomagały mi kiedyś na nadczynność serca, pomysł polega na zażyciu w dniu imprezy w celu ulżenia pracy mięśnia sercowego,natomiast nie mam pojęcia nt. interakcji z wspomnianymi MDMA i THC,zwłascza,że według informacji badawczych taki MIX jest w stanie nasilać pobudzenie serca.

TL;DR-Jak sie bawić by nie martwić się i nie wykitować niepotrzebnie, a cisnienie na melanż mam mocne,bo niedawno udało mi się pożegnać po wielu latach z psychotropami.

PLEASE HELP ME
  • 52 / 8 / 0
czy przechowywanie kryształków MDMA w folii aluminiowej i metalowym pudełku w temperaturze pokojowej zapewni trwałość na lata czy mam się o coś obawiać? ma ktoś rady jak dobrze przechowywać MDMA by nie tracilo przez czas? ;) jak w ogóle z trwaloscia MDMA?
  • 1455 / 592 / 0
@Hahamefek nie jestem lekarzem nie mam wiedzy medycznej robisz to na wlasna odpowiedzialnosc ale gdybym byl Toba nie mixowalbym na pewno tych 3 srodkow . Wez niska dawke MDMA typu 100mg zobaczysz jak sie poczujesz zawsze mozesz dorzucic lub dociagnac jak za slabo :nos: :liść: zapalilbym na zejsciu juz pod koniec po 4-5h .

@KavonPL z mojego doswiadczenia trwalosc jest bdb , po 2 latach nie odczulem spadku mocy trzymajac tak jak Ty . Lepiej byloby jeszcze w lodowce jak masz mozliwosc .
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 363 / 49 / 0
W lodówce nie dostanie wilgoci?
Cogito ergo sum
  • 484 / 144 / 0
myślę że folia aluminiowa dobrze chroni przed wilgocią, ale dobre pytanie, też się nad tym zastanawiałem
  • 605 / 156 / 0
@D4RKJOY W miarę szczelnie zamknięte nie powinno, bym raczej powiedział, że może łapać wilgoć przy częstym wyjmowaniu i wsadzaniu materiału.

Ja robię tak, że folię/samarę wsadzam w drugą strunówkę, a tę do małego słoiczka, w którym jest trochę ryżu i soli. Całość trzymam w zamrażarce i nie zauważyłem, żeby cokolwiek uległo zawilgoceniu.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 1455 / 592 / 0
Rozumie sie samo przez sie , ze w szczelnym opakowaniu jeszcze dodatkowo w tej lodowce
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 2 / / 0
W życiu tego nie rób! Mi tak zrobił mąż (to była 4, nie MDMA i nie dlatego, że w ogóle nie było seksu, tylko tak sb akurat wymyślił...) Dodam, że święta nie jestem i nadal- prawie nam sie rozjebało małżeństwo.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.

Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.

Masowe ilości kokainy na masowcu. Kucharz w areszcie

Blisko pół tony kokainy o wysokiej czystości przejęły argentyńskie służby na masowcu Ceci w porcie rzecznym San Lorenzo. Do udziału w przemycie przyznał się okrętowy kucharz.