Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
Co wolisz - haszysz, czy marihuanę?
marihuana
694
63%
haszysz
404
37%

Liczba głosów: 1098

ODPOWIEDZ
  • 4144 / 678 / 2117
@jezus_chytrus a miałeś okazję próbować haszu z Holandii prosto? Jakoś dobrze wspominam czas, kiedy bywałem tam częściej i odwiedzałem Bulldoga. Kiedyś pewien gościu sprezentował mi też na spotkaniu ten temat. Z sentymentem cofam się do czasu, gdzie tam bywałem.

W Polsce chyba wtedy był gorszej jakości, lub mniej dostępny. A wśród młodzieży to na pewno mniej, ze względu na to, że wybierali ziółko samo w sobie.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 12384 / 2409 / 0
Wątpię, bo cena sugerowała, że to raczej nie Holandia. Choć raz trafił się jeden bardzo mocny - czarna jak smoła plastelina - bardzo błyszcząca. To kosztowało 50 zł za... 0.5 g i to w czasach, gdzie zioło było po 30, a taki hasz nawet po 16-18 zł można było kupić w "małym hurcie". Mimo to każdy brał i zeszło błyskawicznie. Niszczyło.
  • 1675 / 231 / 0
10 października 2023deadmau5 pisze:
@jezus_chytrus a miałeś okazję próbować haszu z Holandii prosto? Jakoś dobrze wspominam czas, kiedy bywałem tam częściej i odwiedzałem Bulldoga. Kiedyś pewien gościu sprezentował mi też na spotkaniu ten temat. Z sentymentem cofam się do czasu, gdzie tam bywałem.

W Polsce chyba wtedy był gorszej jakości, lub mniej dostępny. A wśród młodzieży to na pewno mniej, ze względu na to, że wybierali ziółko samo w sobie.
90% haszyszu w nl to import
Nawet izolaty co mają ponad 50%THC to są robione z importowego towaru.

Sam preferuje hash sativa like
Ale nie pogardzę polomem czy zero zero
hasz made in nl
15€ w górę

Ale proszę cię @deadmau5 buldog to jest coffee shop dla turystów.
Nl jest sporo fajniejszych coffee shopów
Amsterdam

Green House

DAMPKRING

Barney's

Hunters

Jestem co roku w amsterdamie i już od kilku lat wpadam spotkać ze znajomymi i spierdalam do Zandvoort cisza spokój plaża nie ma tłoku.
Uwaga! Użytkownik nCuX nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 26 / 2 / 0
Siema, czy to prawda, że jak się da hasz na nóż lub łyżeczkę i się podgrzeje to powinien on się szybko zacząć topić? W innym przypadku to hasz jest zrobiony z czegoś innego niż THC?
  • 1675 / 231 / 0
Chodzi ci o bąbelki/gotowanie się przy podgrzewaniu tak powinien się zachowywać hash i nie na nożu czy łyżeczce tylko igle.
Uwaga! Użytkownik nCuX nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1200 / 300 / 12
Ja ostatnio trochę częściej gustuje w haszyszu własnej domowej roboty. Z hajsami trochę krucho przez to, że byłem na zwolnieniu więc branie sztuk od lokalnych dilców na razie odpada.

Miałem na szczęście w chuj kiepskiej jakości pyłu z odpadów konopnych coś jak bieda-keef o kolorze sraczki i sobie wyklepałem trochę pseudo Marokańca. Zaopatrzyłem sie tez w mini budżetową prase ze sklepu z narzędziami dla zwiększenia walorów estetycznych. Na chwile obecna wyglądem i smakiem przypomina torf z bagna ale klepie nawet spoko jak jaram z butlo-wiadra, do tego jeszcze dopierdalam BHO z tych samych odpadów i jest sztosik.

Nie wiem tylko czy to THC nie zdegradowało do delta-cośtam bo ten pył trochę przeleżał w torbie a klepie subtelnie inaczej od zwykłego zielska. Jednakże może być to tez kwestia samego pyłu bo jest z wielu różnych odmian, analogicznie coś jak miód wielokwiatowy.
Uwaga! Użytkownik Czoug jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 309 / 90 / 2
Czy ktoś z was jadł hasz? Można prosić o jakieś porady jak to poprawnie robić?
Jak go przygotować, trzeba robić dekarboksylacje?
I co potem, mam go rozpuścić w czymś tłustym?
Ponoć niektórzy wrzucali hasz do jogurtu bez wcześniejszej obróbki i działa. Ale ja nie chciałbym ryzykować straty materiału i wolę zrobić to tak żeby mieć pewność że zadziała
  • 920 / 160 / 0
Pokrusz drobno hasz (sam wiesz jaka masz tolerancję ale nie jadł bym na pierwszy raz więcej jak 0.3-0.5 g mocnego haszu), wsyp na łyżkę do zupy, zalej olejem rzepakowym i zacznij podgrzewać zapalniczka, powoli, płomień w pewnej odległości od łyżki.
Z dwie minuty grzania aż się z haszu zrobi takie błotko, będzie bąblowac to znaczy że dekarboksyluje, zgarnij lyzeczką do jogurtu i zamieszać. Miłego lotu

Możesz też wrzucić go wymieszany w oleju do piekarnika na 110-120 stopni na 30 min. Żeby mieć pewność że się zdekarbuje.
  • 12384 / 2409 / 0
W moim przypadku (brązowa gruda) wystarczyło rozpuścić na maśle - tak przez kilka minut. Potem do małego jogurtu i było bardzo grubo. Nie pamiętam, czy zjadłem 0.5 czy grama, ale było mega, mega mocno.
  • 309 / 90 / 2
12 grudnia 2023wonszgrzybojad pisze:
Pokrusz drobno hasz (sam wiesz jaka masz tolerancję ale nie jadł bym na pierwszy raz więcej jak 0.3-0.5 g mocnego haszu), wsyp na łyżkę do zupy, zalej olejem rzepakowym i zacznij podgrzewać zapalniczka, powoli, płomień w pewnej odległości od łyżki.
Z dwie minuty grzania aż się z haszu zrobi takie błotko, będzie bąblowac to znaczy że dekarboksyluje, zgarnij lyzeczką do jogurtu i zamieszać. Miłego lotu

Możesz też wrzucić go wymieszany w oleju do piekarnika na 110-120 stopni na 30 min. Żeby mieć pewność że się zdekarbuje.
Zrobiłem dokładnie tak jak napisałeś z 183 mg haszyszu i tak mnie zjarało że hej!
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Była wzorową uczennicą. Zrobiła coś strasznego. Jej rodzina jest załamana

Już nigdy nie zobaczy błękitu nieba, twarzy bliskich ani własnego odbicia w lustrze. To, co zrobiła 25-letnia Kaylee Muthart, na zawsze zmieniło jej życie. Pod wpływem halucynacji, które wywołały narkotyki, dokonała samookaleczenia w przerażający sposób, pozbawiając się wzroku. W tamtej chwili nie była sobą. Głos, który kazał jej działać, był wytworem urojeń. Teraz, choć żyje z konsekwencjami tej tragedii, walczy o jedno – aby jej historia była przestrogą dla innych.

Legalna marihuana tylko w 10 holenderskich miastach od kwietnia 2025

Holandia, znana z liberalnego podejścia do marihuany, wkracza w nową erę regulacji. Już od kwietnia 2025 r. w 10 holenderskich miastach coffeeshopy będą mogły sprzedawać wyłącznie marihuanę pochodzącą od licencjonowanych producentów. To część szeroko zakrojonego eksperymentu, który ma przetestować możliwości stworzenia w pełni legalnego łańcucha produkcji i dystrybucji marihuany. Czy Holandia zakończy epokę polityki tolerancji i otworzy drzwi do pełnej legalizacji? Przyjrzyjmy się szczegółom.

Płacił w kasie samoobsługowej. Z kieszeni wypadł mu woreczek z marihuaną (video)

Na udostępnionym przez policję nagraniu widać 20-latka, stojącego przy kasie samoobsługowej. Mężczyzna wyjmuje z kieszeni telefon, w tym momencie coś wypada mu z kieszeni. Jak się później okazało, był to woreczek z marihuaną.