12 października 2023Stteetart pisze: U mnie dziś waga pokazała 78.7 kg
Nie chcę zgadywać ile pisałem w pasie kiedyś ale spokojnie w szczycie miałem ok 95-97cm.
I to bez 5 dodatkowych bluz.
Nadal jestem na diecie ok 2200kcal. Tylko nadal manipuluje kaloriami dokładając nawet kalorie do tych 2300-2400kcal.
A już całkiem zabawne jest to, że obecnie nawet nie jestem w treningu na 100 procent
Oczywiście cukier praktycznie w całości odstawiłem. Z fruktozy tylko mała marchew do obiadu i pół małego jabłka. Jak nie zre cukru to zrzutka wagi jest o niebo łatwiejsza.
Jak życie pokazuje nie jest aż tak ważny deficyt kaloryczny a manipulacja kaloryką. Można jeść 100-150kcal więcej, organizm się zaadaptuje i potem ściąć te 150-200kcal i organizm ponownie się zaadaptuje ale już odczuje różnice. Czyli w dużym skrócie wykorzystujemy to co jest przekleństwem 94proc społeczeństwa.
Ciekaw jestem kiedy waga stanie (o ile stanie). (Chyba) nie można zrzucać wagi w nieskończoność na 2200kcal.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Jestem na etapie jedzenia w ciągu dnia 2800-3200 kcal w zależności od ruchu. Co do jedzenia to się nie ograniczam, nabijam kcal ze słodyczy itp. Co do redukcji, to wtedy obcinam kalorie, a wraz z nimi słodycze do minimum (ale nie całkowicie).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
15 października 2023FAMAS1980 pisze: Boję się co będzie jak będę jeść normalnie
Jeśli Twoja redukcja to było tylko wyłącznie cięcie kalorii, to chyba odpowiedź narzuca się sama... przytyjesz.
Jeżeli był sport... i dorzucisz coś ... co spali te owe "naDrzucone" kalorie... będzie Si.
Ew. inne metody poprawiające metabolizm ( czyt. spalanie tkanki tłuszczowej / ala... gromadzenie się wody w organizmie ).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
Nie, nie da się. Fizyka, chemia czy matematyka się kłaniają
@deadmau5 tak ale... Przy dłuższej redukcji jeśli zbyt długo Twoim zerem jest np 2000kcal (tj nie tracisz już wagi) to potem jedząc 2300kcal Twój organizm potraktuje te 2.3k jako plus. Pomimo, że teoretycznie wchodzisz na swoje 0. Po redukcji delikatny powrót wagi jest nieunikniony choćby przez spadek poziomu stresu. Jeśli rozwiążesz to w dobry sposób (tj będziesz przywracać kalorie stopniowo) to skok wagi będzie minimalny - im szybciej to zrobisz tym będzie gorzej.
chyba deko źle zinterpretowałeś moje zdanie...
jeśli dorzucisz kalorie, i dorzucisz np jakiś trening, który te kalorie spali - wyjdziesz na zero lub w zależności od treningu nawet na minus
- czyli sobie POJESZ ... tylko potem to spal ... takie było przesłanie
i wole to przesłanie, niż katowanie się SAMĄ dietą.
Z 92kg do 77kg.
Masakra jak to trzyma wagę.
A w diecie nic nie zmieniłem, jem tak samo dużo jak i ćwiczę, tylko alkohol odstawiłem.
No i oczywiście 0 fast foodów jak i słodyczy, chociaż na to drugie czasami sobie pozwalałem.
21 listopada 2023Stteetart pisze: Napisałeś w poście który usunąłem, że nie trzeba się katować dietami tylko trzeba jeść zdrowo.
21 listopada 2023DuchPL pisze: współczuję tym, którzy sie katują...
odchudzanie to banał, wystarczy ruszyć "d**ę" ( siłka? rower? bieganie? ) jeść odp "czyste" rzeczy... ( ryby, jaja, warzywa ) i nie zaburzać gosporaki hormonalnej ( np piwkiem czy szlugami o innych wynalazkach typy NARKOTYKI nie wspominam ) pozrdro + zdrowia
2. Czyste rzeczy ... bez magicznych wypełniaczy które zaburzają trawienie i sam metabolizm
3. Nie zaburzać gospodarki hormonalnej ... która to głównie przyczynia się do zaburzeń metabolicznych
- piwo dla przykładu bardzo zbija testosteron - podstawę każdego faceta w utrzymaniu dobrej kondycji oraz tkanki tłuszczowej - tak są na to badania i tysiące "yutubów" trenerów
i inne dodatki/używki które te gospodarkę niszczą a potem zdziwko że zbieramy zbędne kilogramy, o narkotykach nie wspominam nawet bo to wiadomka jak niszczą organizm.
Takiego właśnie posta usunąłeś... a nie ma w nim nic skomplikowanego czysta prawda i teorie "potwierdzone naukowo"
nigdy tez nie napisałem, że deficyt kaloryczny nie działa, ja po prostu jestem zwolennikiem innych wynalazków ot tyle.
tak w ramach ciekawości mam pytanie, chcę poznać Twoje zdanie na ten temat:
500 kalorii z "produktów typu fastfood" hamburgery/sosy itp
500 kalorii z warzyw
500 kalorii z mięsa
czy te wszystkie kalorie - to takie same kalorie? tak samo "ulegną spaleniu/ wykorzystaniu?" tak samo zbudują mięsień czy tam tkankę tłuszczową?
( bez podstextów czy wjeżdżania na jakieś ego Twoje, ale ponoć studiowałeś dietetykę, jestem ciekaw co masz do powiedzenia w tej kwestii )
to tak odn "zdrowej diety' o której piszę...
pozdrawiam Cię..
Andrzej Urbanowicz, dla dobra sztuki, zgodził się być królikiem do testowania LSD
Nowe Światło na Marihuanę: Badania potwierdzają jej rolę w walce z uzależnieniami.
Na oczach policjantów sprzedawał narkotyki. Zaskoczony zatrzymaniem
Do transakcji doszło na oczach policjantów. 25-latek przekazał woreczek z narkotykami drugiemu mężczyźnie. Był zaskoczony zatrzymaniem przez funkcjonariuszy z warszawskiej Woli. Usłyszał już zarzuty.
Prezydent ułaskawił przestępcę skazanego za handel narkotykami i jazdę pod wpływem
Prezydent Andrzej Duda w listopadzie ułaskawił osobę skazaną za ciężkie przestępstwo narkotykowe. Jak czytamy w uzasadnieniu, prezydent między innymi "miał na uwadze względy humanitarne - szczególnie trudną sytuację rodzinną osoby skazanej". "Rzeczpospolita" przypomina, że to nie pierwszy raz, gdy Duda zdecydował się wypuścić z więzienia osobę z takim wyrokiem.
Petru chce kompromisu ws. depenalizacji marihuany. Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom ostrzega
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany spotyka się w czwartek z przedstawicielami stowarzyszenia Wolne Konopie. Wiceszef zespołu, Ryszard Petru powiedział, że chce wypracować akceptowalne społecznie rozwiązanie. Z kolei Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom ostrzega, że THC "niesie wiele zagrożeń dla zdrowia".