Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 9 / 1 / 0
Japierdole chlopaki... ten efekt koszmarow musi byc czestszy niz by sie moglo wydawac. Ja przechwila wybudzilem sie z naprawde PRZERAZAJACEGO snu i mowie tu na powaznie KURWA PRZERAZAJACEGO rozjebal mnie ten sen jak nic... jestem w ciagu na dosc duzych iloscisch fentanylu, i juz wczesniej zdarzaly mi sie straszne lub dziwne sny, chociaz orzewaznie tego nie mialem to uznalem ze kazdemu sie to dzieje czasami. Ale ten sen z ktorego sie orzed chwila obudzilem poprostu mnie zniszczyl:

(Wszystko co teraz pisze dzialo sie we snie)
Obudzilem sie w nocy bedac w swoim pokoju i czułem bardzo silny bol w prawej gornej czesci brzucha, ktory momentami stawał sie takim jakby ruchem wewnatrz mnie (normalnie we snie czulem ból, momentami nie dowytrzymania, z czasem byl on coraz silniejszy) probowalem wstac ale jedyne co to wypadłem z łóżka bo miałem za mało siły. Pamietam ze obejmowała mnje okropna panika i nie wiedziałem co zrobic, starałem sie krzyczec ale to mi szło rownierz bardo słabo. Zaczalem panikowac i bac sie jeszcze bardziej bo bol i ruchy w brzuchu byly coraz gorsze. Co dziwne jak na sen przemowilem do siebie samego glosem rozsadku i powiedzialem sobie ze jesli chce to przezyc to musze sie uspokoic i myslec racjonalnie. Udalo mi sie troche uspokoic, zebrac w sobie cale sily i zaczac wydzierac sie o pomoc do narzeczonej ktora wiedzialem ze gdzies tam powinna byc, jednak ta od razu nie przychodzila. Pamietam ze krzyk wymagal odemnie nadludzkiej energii ale wydzieralem sie coraz glosniej. Czulem wysiłek fizyczny i psyczhicznh conajmniej jakbym przenosił tir-a... W jakis dziwny sposob jednak mmotywowalo mnie do dalszego dzialania to ze nadal zyje i nie wybuchlem z bolu i przerazenia wiec wstalem, i zaczalem chodzic po pomieszczeniu ktore w miedzy czasie zamieniło się w jakąs nieznaną mi kuchnie. Pamietam ze z trudem chodzilem i w ogole trzymalem sie na nogach, nadal krzyczac o pomoc. W koncu zjawila sie mona narzeczona. Jednak ta zdawala sie byc znudzona, jakby w ogole nie interesowala sie moim stanem tylko byla wkurwiona ze budze ja w srodku nocy, w takim stanie jeszcze troche trwałem, probujac rozkminic co do kurwy ze mnie probuje własciwie wyjsc i wyzera mi dziure w zoladku.... i potem sie obudzilem

Chce isc spacdalwj bo jest 4:30, zastanawiam sie cyylko czy wziac wiecej, czy ten sen byl spowodowany fazą czy raczej zejsciem, stawiam jednak ze zejsciem bo to by miało wiecej sensu i zgrywaloby sie z historiami ludzi. ale boje sie ze znowu bede miec ten lub podobny sen, a naorawde zaufajcie mi on był tak przerażający jak mało co na tym swiecie, a duzo naprawde widzialem.... zostalem bez slow

Scalono ~ Atro

Dam wam znac co dalej, zapalam swiatlo, odpalam muzyke, biore wiecej i sie kłade

Prosze o scalenie z moim ostatnim postem
  • 31 / 1 / 0
to mógł być paraliż senny .
  • 248 / 29 / 0
Ja zawsze po tramadolu mam popierdolone sny nie dość że otoczka jest jakaś smutna zawsze typu że niebo jest jakieś granatowe wszystkie kolory jakieś wyblakłe to jeszcze zawsze w nich jest coś co jest niebezpieczne typu wojna, wypadek, śmierć bliskiej osoby jeżeli nie są straszne to są po prostu dziwne ale te wzzystkie snu są realistyczne.
  • 13 / / 0
Próbowałem różnych opiatów, kodeiny, oksykodonu, metadonu, tramadolu, każdy działał trochę inaczej, ale ich efekty miały jeden wspólny mianownik - dopóki mnie trzymały mogłem zapomnieć o jakimkolwiek śnie. Szukałem informacji na ten temat, zarówno w internecie polskim jak i zagranicznym, ale kompletnie nic nie znalazłem. Czy ktoś na tym forum ma podobnie? Pytałem znajomych i wszyscy twierdzą, że po opio śpią jak dziecko.
Ostatnio zmieniony 17 marca 2024 przez Akeda, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2478 / 574 / 0
Nie wiem jak jest z metadonem,ale właśnie tramadol,kodeina i oxycodon to opioidy,którę mają pewną komponentę pobudzającą.Mogą czasem tak zadziałać,ale to różnie bywa,pewnie składa sie na to trochę czynników.Np taka morfina,czy niektóre partie maku już działają mocniej sedacyjnie.
  • 479 / 131 / 2
12 listopada 2022przodownik pisze:
ja, będąc jedynie na metadonie, który otrzymuję na receptę, co umożliwia mi prowadzenie samodzielnej, stałej substytucji, w domu - opiszę kwestię snu oraz jego jakości.

obecnie jestem na dawce 25 ml (0,1 %) w.w. opioidu w formie syropu, który przyjmuję codziennie z rana. mimo tego, optymalnie silne działanie i efekty leku, są odczuwalne cały dzień, również kiedy idę spać.

w takim wypadku, codziennie zasypiam łatwo i szybko, w czym pomaga silny, charakterystyczny dla metadonu, efekt sedatywny. żeby sen trwał do rana, bez pobudek w nocy, wystarczy stała, brana przeze mnie, dawka Ketrelu, czyli 25 mg kwetiapiny i rano jestem po prostu wypoczęty.

podsumowując - piszę tutaj nie o przysypkach i zwisach, po wysokich dawkach innych opioidów i ich narkotyzujących efektach, które po położeniu się powodują błogi, pełen spokoju pół-sen.

opisuję z kolei kwestię snu, podczas domowej substytucji niezbyt dużymi dawkami metadonu, który zażywam, aby właśnie nie czuć głodu i nie wracać do innych środków (morfina, oksykodon)

pozdrawiam, przodownik
@przodownik
Nigdy nie potrafiłem zrozumieć zażywania metadonu rano, jestem w tej samej sytuacji co Ty, identyczna dawka i muszę brać wieczorem, bo po godzinie dostaję takich noodów, że głowa mała, po oycodonie takich nie miałem. Jakbym brał mietka rano, to bym miał kilkanaście godzin z dnia wyjętych z życia xD a Twoje dobre zasypianie to imo wyłącznie zasługa działania kwety na H1, jakby metadon miał w tym u Ciebie pomagać to zasypiałbyś przez cały dzień. z fartem
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
ODPOWIEDZ
Newsy
USA szukają kontrahenta do produkcji setek tysięcy jointów na potrzeby badań naukowych

Władze federalne USA, a konkretnie Narodowy Instytut ds. Nadużywania Narkotyków (NIDA), ogłosiły nowe zapytanie ofertowe, mające na celu znalezienie kontrahenta, który wyprodukuje setki tysięcy standaryzowanych „papierosów z marihuaną”.

Policjant w gangu narkotykowym. To funkcjonariusz z wodzisławskiej komendy

Miał stać na straży prawa, a był przestępcą. Jeden z członków gangu narkotykowego zatrzymanych na Śląsku to policjant wodzisławskiej komendy.

Uczniowie poszli sprzątać wyspę. Znaleźli worki z haszyszem

Niespodzianką zakończyła się dydaktyczna inicjatywa poświęcona ochronie środowiska naturalnego. Uczniowie z włoskiej wyspy Ischia, którzy poszli na akcję sprzątania lasu, znaleźli tam pięć kilogramów ukrytego w workach haszyszu o wartości około 40 tysięcy euro.