Ale za to w Grecji bylo kiepsko, prawie plakalem w aptece ze mam straszne leki ja lece samolotem i nie wroce do domu a baba mowi ze musi byc recepta (oczywiscie mialem swoja alpre z PL) Ogolnie slyszalem ze kraje balkanskie sa ok, to jest tak jak dawniej bylo w PL aptekarz sprzedal lek szczegolnie co jest na 100% a pozniej znajomy lekarz wypisal recke.
A jeszcze jedno kumpel byl w Indiach tam kupisz benzo jak cukierki.
OTC w Finlandii:
Cetyryzyna
DXM
benzydamina
Lewocetyryzyna
Sumatryptan (od 18 r.ż. bez recepty)
Acetylocysteina
kodeina + gwajafenezyna (nie ma czystej kody)
Pentoksyweryna
OTC w Polsce, ale nie w Finlandii:
dimenhydrynat
difenhydramina
pseudoefedryna
potem walenie.
Iść do konowała i powiedzieć wprost że się chce, dostać kwit i elo.
Wiadomo w Polsce jest to pilnowane kładąc łapę na decyzję lekarza kontrolując system.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Konsekwencje płynące z rozporządzenia MZ ograniczającego pacjentom dostęp do medycznej marihuany
Marihuana a rak głowy i szyi: Czy używanie marihuany może zwiększać szanse na raka?
Co ćpają polskie nastolatki. "Te rzeczy są na wyciągnięcie ręki, prawie leżą na ulicy"
11 ton medycznej marihuany w 2024 roku: Polska podnosi limity importu
W ostatnich latach rosnące zapotrzebowanie na medyczną marihuanę w Polsce skłoniło władze do podjęcia działań, mających na celu zwiększenie dostępności tego leku. Najnowsza decyzja Międzynarodowej Rady ds. Kontroli Narkotyków (INCB) potwierdza ten trend, co stanowi dobrą wiadomość zarówno dla pacjentów, jak i firm farmaceutycznych działających na polskim rynku. Decyzja ta umożliwi lepszy dostęp do marihuany medycznej, której skuteczność w leczeniu wielu schorzeń jest coraz szerzej uznawana.
Praga Północ walczy z handlem narkotykami. Dzielnica zabezpieczy pustostany
Władze dzielnicy wspólnie z Komendą Stołeczną Policji ustalono, że zabezpieczony zostanie dostęp do pustostanów, w których może odbywać się handel narkotykami. Newralgicznym miejscem na praskiej mapie jest ulica Inżynierska.
Uczniowie poszli sprzątać wyspę. Znaleźli worki z haszyszem
Niespodzianką zakończyła się dydaktyczna inicjatywa poświęcona ochronie środowiska naturalnego. Uczniowie z włoskiej wyspy Ischia, którzy poszli na akcję sprzątania lasu, znaleźli tam pięć kilogramów ukrytego w workach haszyszu o wartości około 40 tysięcy euro.