Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 964 / 17 / 0
Witam od roku mam taki objaw depresji przy stresie ze robię się na twarzy bardzo czerwony oraz mam czerwone uszy i gorące a ciśnienie jest w normie I kilka godzin mnie to trzyma jakimi lekami mozna to zminimalizowac ?
  • 3455 / 555 / 2
Nie ma leku na gorące uszy nie ma takiego leku. Ty masz raka nowotwór to może od tego nowotworu ci tak robi się gorąco może przez to.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 355 / 98 / 0
Kiedy miałem uderzenia gorąca, był to objaw somatyczny zaburzeń lękowych. Tym bardziej jak piszesz, że dzieje się to przy stresie. Mi pomagała pregabalina.
  • 964 / 17 / 0
Zazywalem kiedyś pregabaline ale strasznie tyłem i zatrzymywanie wody w organizmie
  • 355 / 98 / 0
To masz inne anksjolityki, jak hydroksyzyna, buspiron, tiapryd, doksepina albo ogólnie antydepresanty. W każdym razie też miałem kiedyś uderzenia gorąca, tylko głównie w klatce piersiowej i na twarzy, był to objaw zaburzeń lękowych.

Równie dobrze mogę być w błędzie i jest to coś innego.
ODPOWIEDZ
Newsy
Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.

Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.