Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 7 / / 0
hej, od kilku miesiecy mam zmiane na wewnetrznej stronie kolana; AKTUALNIE wyglada jak na zdjeciu. raz babka na sorze powiedziała, że nie leczą strupów, kilka dni temu wyladowałam na innym pogotowiu z innego powodu, było raczej też czarne i strupowate ale rzucił okiem i... no nic. to w końcu ropień? [ external image ]
próbowałam wyciskać i przebijać ale tylko krew
  • 923 / 165 / 0
@AbbaZaba , idź do dermatologa jeśli nie schodzi. Wygląda jakbyś przetarł czy coś. W sumie ciężko po fotce określić cóż to takiego. Przemywaj czymś do odkażania ran i smaruj jakąś maścią na gojenie się ran :)
Przez to cholerne forum boję się wypić piwo, walnąć kreskę i zwalić konia xD
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.