Wszystko w rękach młodych nie ma innej opcji tylko wypierdolić ich z sejmu.
Mam pytanie a w Chile czasem nie zrobili konkretnie czyli zamknęli w Sejmie posłów i ich spalili żywcem czy gdzieś indziej poszli na całość.
Chapter 2 return of the power auuu hahahahahha lalalala
Jakby przedsiębiorcy byli bardziej przedsiębiorczy, to by mogli górników zatrudnić do protestów, a górnicy mogliby wtedy scenariusz Chillijski odpalić :D
Scalono | 909
Bo u nas jest średniowiecze. Wszyscy ufają TVPIS a tam rządzi napruty wódą Janusz. Nie ma szans. Maryśka nie przejdzie - to jest dla nich równoważne z dawaniem maku w żyłę (heroina była z maku?))
Pozdrawiam
PiS-->pseudokonserwatyzm, socjale, madki, starsi, kościół
PO-->wszystkoconiePiS, socjale, mówienie coś o ulgach ale i tak wiemy jak to sie kończy, trochę patologii z Lewicy
Lewica-->LGBT, sztuczna wojna damsko męska przez co zdobywanie głosów kobiet, aborcja w każdym spożywczaku
Konfa-->wolny rynek, zakaz aborcji lub status quo (w przypadków korwinów) no i depenalizacja miękkich narkotyków, ale rzadziej ten postulat podnoszą
PSL-->byleby u władzy, rolnicy, rolnicy i rolnicy
Najbardziej wiarygodni na scenie jest Konfa w sprawie legalizacji, ale i tak nie bez wad, bo poglądy narodowców się z tym kłócą. Jednak i tak chodzą na kompromisy w stronę korwinów, więc na depenalizacje marihuany bez problemu powinni się zgodzić, gorzej z resztą dragów. Tak samo na leki bez recepty tacy brauniści bez problemu by poszli.
Po więcej informacji nt. amerykańskiego modelu dystrybucji marihuany – odsyłam do programu Patriot Act (Netflix): dostępny również na YouTube (jęz.ang.).
Klucze do szyfrowania emaili do mnie (surveilled-hyperreal.info): https://keys.openpgp.org/vks/v1/by-fingerprint/CD9C63559C3FBEC2545C942CD7FE3586C83BF910
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
Takich babć, starszych czy młodszych od mojej jest wiele. I dziadów. Czy innych staruchów. Nie wiedzą już na czym ten świat polega, nie nadążają i co najgorsze - nie chcą, na przykład dowiedzieć się jak użyć internetu, co w dzisiejszym świecie jest podstawą i ogólnie są zamknięci w nieaktualnych paradygmatach społecznych, a wciąż żyją i robią nam wszystkim pod górkę. Oczywiście generalizuje, nie każda osoba w starszym wieku taka jest, niektóre się rozwijają i ewoluują.
W zeszłym roku jak się wkurwiłem na debilizm pandemii to zacząłem interesować się tematem pandemii i polityki, choć jestem ogólnie apolityczny, mam wyjebane. I wiecie co zauważyłem? Że w tej polityce to są te same mordy co pamiętam z telewizora z dzieciństwa, a mam już prawie 30 lat. Ci sami ludzie! Też starzy. Też z przestarzałymi paradygmatami. A że starych ludzi jest chyba więcej niż młodych to nas przeważają.
Dlatego legalizacja jest taka trudna, bo staruchy nie chcą zdychać! Albo chociaż oddawać władzy. I do tego chodzą na wybory i głosują na "w kółko to samo".
Może trochę zrobię offtop ale uważam że ludzie którzy nie potrafią użyć internetu nie powinni mieć ŻADNYCH praw wyborczych. Idąc bardziej w abstrakt od tego co znamy, uważam że powinniśmy stworzyć nowy, bardziej demokratyczny system i NIE potrzebujemy żadnego "przedstawicielstwa" i "parlamentu", bo MAMY INTERNET i możemy stworzyć jakieś serwery, do których będziemy logować się na dowód osobisty czy coś takiego i referendalnie przegłosowywać wszystko.
Są już nawet systemy pod takie platformy zrobione, jeśli kogoś to interesuje to poszukam, bo nie mam tych informacji na wierzchu. Próbowałem też rozmawiać o tym z ludźmi, aby coś zadziałać w tym kierunku ale nie trafiłem na dobrych ludzi, bo marzyć to każdy może, ale do materializacji potrzebna jest energia.
Dodano akapity dla lepszej czytelności | 909
Niemcy w obliczu "fentanylowej fali". Eksperci biją na alarm.
USA może zaoszczędzić 29 miliardów rocznie dzięki legalizacji marihuany medycznej
Konsekwencje płynące z rozporządzenia MZ ograniczającego pacjentom dostęp do medycznej marihuany
Narkotyki na dowóz. Dilerzy zakopują towar
Narkobiznes kwitnie online. Przez komunikator można wybrać rodzaj i ilość narkotyku, a potem zamówić z dostawą do paczkomatu lub wskazać konkretną lokalizację, gdzie diler ma zakopać towar. Ta druga metoda w ostatnim czasie zyskuje na popularności. Krakowskie dzielnice są rozkopywane przez poszukiwaczy nielegalnych przesyłek.
Prezes PZU Ukraina odwołany. Straż graniczna wykryła w jego samochodzie narkotyki
Odwołanie prezesa PZU Ukraina potwierdziła już centrala PZU. — Dymisja jest spowodowana utratą zaufania do wymienionego menedżera – wyjaśnił w odpowiedzi na pytania Radia Zet Zbigniew Baranowski, dyrektor do spraw relacji z mediami w PZU.
Marihuana i substancje psychodeliczne na kartach wyborczych w siedmiu stanach USA.
W Stanach Zjednoczonych trwa rewolucja legislacyjna. W tym roku, wyborcy w siedmiu stanach będą mieli okazję zdecydować o przyszłości marihuany i substancji psychodelicznych. Jest to znaczący moment w historii amerykańskiego ruchu na rzecz reformy polityki narkotykowej, który może doprowadzić do dalszych zmian na poziomie federalnym. Sprawdźmy, co dokładnie znajduje się na kartach wyborczych w tych stanach i jakie konsekwencje mogą przynieść wyniki głosowania.