https://belsole.pl/narkotyki-portugalia-marihuana/
Myślicie, że takie rozwiązanie sprawdziło by się w Polsce?
W kraju z naszą kulturą? "Co? Ze mną bucha kurwa nie weźmiesz? Ze mną?" :p
Może i jest to właściwa droga.
Ja z kolei miałem doświadczenie mieszkać w Zjednoczonych Emiratach Arabskich, gdzie normalnie funkcjonują dilerzy alkoholu.
Niby w hotelach można pić alkohol, ale jeżeli policja znajdzie pijanego człowieka na ulicy z alko lub bez, to więzienie i deportacja. Wszystkie narko to ciężkie więzienie.
Tam nie ma żadnego problemu z narkomanią.
Osobiście widzę cień szansy na legalizację jak zaczną już szukać pieniędzy po pandemii :D
06 kwietnia 2020Tyler Durden pisze: Jak chcecie ćpać bez stresu to wyjedźcie z kraju, co za problem. Za granicą i pracy więcej, i zarobki lepsze, i koszty życia niższe.
Koszta życia są o wiele wyższe, niż w PL - oczywiście zarobki też. Jak w lecie była moja siostra ze szwagrem, to nie wierzyli, jak niskie ceny mamy. Niestety w moim zawodzie wciąż bardziej kalkuluje się pracować w PL.
Jakie zakazy po co? Posiadanie nie powinno być karane do jakiejś nawet ilości 50g amfetaminy i z 1kg zioła.
Przecież skoro dorosła osoba, która samostanowi o sobie chce coś użyć to jest jej sprawa.
Jedynie redukcja szkód i dobra edukacja powinna być na każdym kroku.
Nauczcie się, że po to mamy niepodległość by pewne sprawy wyregulować a nie bawić się w półśrodki. Kupujesz za swój hajs to twoja sprawa jedynie za sprzedaż towaru osobie nieletniej czy oszustwa jakości i składu powinny być kary.
Sklepy z licencją odpowiednie miejsca do użytkowania.
Przecież są to ogromne pieniądze 10% dla służby zdrowia i 10% do pensji dla ludzi i jedziemy z tym.
Chapter 2 return of the power auuu hahahahahha lalalala
Chapter 2 return of the power auuu hahahahahha lalalala
Nie wierzę jednak, by obecny rząd brał to w ogóle pod uwagę.
Nawet kiedy dziura budżetowa zrobiłaby się gigantyczna (czyli możliwe, że całkiem niedługo). Dla elektoratu PiS (czyli głównie ludzi prymitywnych i najmniej liberalni) legalizacja jest zwyczajnie nie do przyjęcia. Już o tym pisałem, ale przydałby się nam teraz generał z jajami, który zrobiłby zamach stanu, wyłapał wszystkich pisowczyków, zorganizował kilka lotów nad Bałtykiem i zrzucał do morza. Stanowiska obsadził ludźmi kompetentnymi, dla których liczy się dobro kraju. Duże zmiany wymagają ofiar...
Tak było w Chile (łącznie ze zrzucaniem komunistów do oceanu z samolotów) i wyszło im to baaardzo dobrze. Kraj od wielu lat notuje rok rok nadwyżkę budżetową i to niemałą. Stolica rozrasta się w ogromnym tempie - jak tam jestem, to mam wrażenie, że przyleciałem z 3 świata...
"Szanowni rodacy, narkomani, bracia alkoholicy... kandyduje aby zapewnić nam legalne, opodatkowane dragi, które zapewnią nam dobrobyt i świetne sampoczucie.
USA może zaoszczędzić 29 miliardów rocznie dzięki legalizacji marihuany medycznej
Konsekwencje płynące z rozporządzenia MZ ograniczającego pacjentom dostęp do medycznej marihuany
Marihuana jest w Polsce legalna. Ale tylko dla bogatych
Prezes PZU Ukraina odwołany. Straż graniczna wykryła w jego samochodzie narkotyki
Odwołanie prezesa PZU Ukraina potwierdziła już centrala PZU. — Dymisja jest spowodowana utratą zaufania do wymienionego menedżera – wyjaśnił w odpowiedzi na pytania Radia Zet Zbigniew Baranowski, dyrektor do spraw relacji z mediami w PZU.
Kannabinoidy wykazują „obiecujący potencjał jako środki przeciwnowotworowe” – wskazują nowe badania
Niedawno opublikowane badania w Discover Oncology rzuciły nowe światło na możliwości terapeutyczne kannabinoidów takich jak THC, CBD i CBG. Naukowcy wykazali, że związki te mogą hamować wzrost guzów oraz zapobiegać rozprzestrzenianiu się raka, co czyni je obiecującymi środkami przeciwnowotworowymi. Chociaż wyniki te są niezwykle obiecujące, badacze podkreślają, że wciąż istnieje wiele do zrozumienia, jeśli chodzi o mechanizmy działania kannabinoidów oraz optymalne dawkowanie tych substancji.
11 ton medycznej marihuany w 2024 roku: Polska podnosi limity importu
W ostatnich latach rosnące zapotrzebowanie na medyczną marihuanę w Polsce skłoniło władze do podjęcia działań, mających na celu zwiększenie dostępności tego leku. Najnowsza decyzja Międzynarodowej Rady ds. Kontroli Narkotyków (INCB) potwierdza ten trend, co stanowi dobrą wiadomość zarówno dla pacjentów, jak i firm farmaceutycznych działających na polskim rynku. Decyzja ta umożliwi lepszy dostęp do marihuany medycznej, której skuteczność w leczeniu wielu schorzeń jest coraz szerzej uznawana.