Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
Zablokowany
  • 26 / 3 / 0
Oby wszystko było dobrze :(((
  • 563 / 104 / 0
będzie dobrze, zawsze jest , Twoje mysli i psychika tym kieruja , dlatego jedni 20 lat sie mecza z nerwica a innym przechodzi po roku, oczywiscie styl zycia jest mega wazny

-----------------

@Arachne9898 jak chcesz to mozemy na priv pogadac

Scalono. taurinnn
  • 231 / 12 / 0
Nie przejmuj sie ja stracilem 7 tys na lekarzy 3 lata badania oczu i organizmu bo ślepne po przedawkowaniu 4cmc. i dalej wielka nie wiadoma. pieką mnie oczy, Wielka pierdolona nerwica nic nie cieszy wszystko wkurwia, tak juz jakies 2 lata. po 2 latach zaczalem sie spotykać ze starymi znajomymi. coś tam sie wypiło zaczałem wracać do żywych niby mózg ok ct /rezonans ok bez krwiaków a ślepne. prawe oko mryga samoczynnie od 3 lat wygladam jak debil z tym okiem, nasila sie jak biore magnez(Albo mi sie wydaje), uczucie jakby żyłka latała w oku. plus wielki swiatłowstret i pieczenie oka, 2 lata temu nie odczuwalem niczego nawet powiewu trawy na dworzu. poprostu totalna pustka życiowa. a wcześniej szczesliwy, po 3 latach minelo zaczalem odczuwac cos takiego jak zapach jak emocje jak promienie słonca. itp będzie lepiej podstawa to abstynencja od wszystkiego i zdrowa dieta serio, uwierz bo przez to przechodziłem, jedynie wzroku nie moge naprawić choć bardzo bym chciał, mam 23 lata niedługo 24. obym do 28 miał zdrowe oczy i zył normalnie tobie życze najlepszego. tylko jedz owoce warzywa witaminy. i abstynencja 2 letnia i wrocisz na dobre tory.
"Niejednemu tu psychiatra jestem pewien nie pomoże,"
  • 165 / 10 / 0
Masz 21 lat , ja 24 już kilka razy kiedyś bywałem w takich stanach xD . Spoko uwierz wszystko przejdzie czasami trwa to dłużej ja wiem że to 1.5 roku, ale ja po pół roku codziennego ćpania dochodziłem do siebie 3 lata :) przez te 3 lata 0 stymulantów. Ten cały rok znowu ćpałem ale prawie tylko w weekendy w każdym razie nie codziennie, pare razy po mocnych imprezach nabawiłem się różnych problemów, i przypominać mi się zaczeło co miałem kiedyś a już o tym zapomniałem , teraz też przeszło, o wiele szybciej ale suplementowałem się od początku wieloma wieloma substancjami. Powiem ci tyle proszę nie wal nic poznałem dziewczynę niedawno w moim wieku ćpa od 6 lat, no nawet fajna i coś nawet jest z jej strony, no ale... ONA WALI 6 LAT ! widać to po niej dalej jest ładna ale widać te ćpuńskie oczy ma combo problemów zdrowotnych bulimie anemie i huj wie co jeszcze jakieś problemy z trzustką nawet po głosie słychać... Nie idź w jej ślady, narkotyki to jednak kurestwo... a my i tak po nie sięgamy. Na szczęście ja miewam czasem nawet dłuższe chwile opanowania :D
"Wrogom się przebacza, ale wtedy gdy zawisnął"
  • 563 / 104 / 0
dokladnie , czasem narkotyk wyciagnie cos z podswiadomosci a czasem rozreguluje uklad nerwowy ktory potrzebuje czasu zeby dojsc do siebie, mnie np prawie 2 lata bolala glowa w dzien w dzien , przy zdrowym stylu zycia, sporcie itp bol ustapil , oczywiscie zaczelo sie od ataku paniki a nie ze sam bol glowy
  • 749 / 138 / 0
niestety muszę co niektórych zmartwić. U mnie nerwica i depresja zostały mimo odstawienia ćpania. Tego już się nie wyleczyc. Mam świadomość, że sam sobie wyrządziłem krzywdę. Nie lubię takiego pierdolenia, odstawisz i zobaczysz po pół roku jaki bedziesz szczęśliwy. Chuja prawda, po pół roku depresja nie ustąpiła, a organizm jak był rozjebany tak jest. Każdy ćpun sobie powtarza, że odstawi i wszystko wróci do normy. Nie, nie wróci.
  • 49 / 17 / 0
Co za problemy, ja w ostrym ciągu do dzisiaj nie wiem co na nieswiadomce sobie wstrzyknąłem do żyły, ale następnego dnia miałem paraliż całej lewej ręki. Nie umiałem w ogóle nią ruszać. Nawet do lekarza nie poszedłem. Waliłem opio i benzo po żyłach dalej. A stan ręki z dnia na dzień sie poprawiał i władza wracała. Po kwartale już śladu nie było z tego wypadku/przypadku. A tutaj po kilka tysięcy wydajecie. Po co ? jak trwałe uszkodzenie to żaden magik w kitlu wam nie pomoże.
Uwaga! Użytkownik WhitePearl nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 563 / 104 / 0
da się wyjsc z nerwicy , da sie wyjsc z depresji !
  • 26 / 3 / 0
No ja narazie czekam. Chociaż mam wrażenie, że będę musiała nauczyć się z tym żyć. Zrobię dokładniejsze badania pod tym kątem i jeżeli nic nie wykaże, to znaczy, że nerwica. No coz, rozjebalam sobie życie, mogłam tamtego dnia zejść i tak jestem już człowiekiem widmo i żyje dla beki xd
  • 563 / 104 / 0
nic sobie nie rozjebalas!
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Narkotykowy proceder w centrum przemyśla przerwany przez CBŚP

Funkcjonariusze CBŚP wspierani przez kontrterrorystów rozbili zorganizowaną grupę przestępczą powiązaną z pseudokibicami, która w centrum Przemyśla „w biały dzień” handlowała narkotykami. Zatrzymano dwóch mężczyzn i zabezpieczono narkotyki o wartości 1 mln PLN. Sprawę nadzoruje podkarpacki pion PZ Prokuratury Krajowej w Rzeszowie.

Brazylijskie służby znalazły narkotyki na polskim statku. Ponad 100 kg kokainy

Brazylijska marynarka wojenna ujawniła na polskim statku "Polsteam Łebsko" 134 kilogramy kokainy. Narkotyki miały zostać przetransportowane do Maroka. Wiadomo, co dalej z polskim masowcem

Narkotyki wysyłane pocztą na cały świat. Policja zatrzymała Polaka

Portugalska policja zatrzymała obywatela Polski podejrzanego o wytwarzanie na masową skalę różnego rodzaju narkotyków — poinformowało radio publiczne RTP. Organy ścigania skonfiskowały m.in. kilkadziesiąt kilogramów marihuany, ecstasy i LSD, a także grzybów halucynogennych.