Opioidy - wątek ogólny działu
Moderator: Opioidy
Są badania na temat tego jak opio przyczyniają się do obniżenia testosteronu u mężczyzn (ktoś nawet osobny temat o tym założył, ale nie chce mi się teraz szukać).
"Jakiś mądry cytat jakiegoś mądrego gościa"
Pozytywnie ;)
Jak działają dopalacze?
Dobrze wiedzieć przed Sylwestrem ;) Dość obszerny i w większości całkiem do rzeczy artykuł z periodyku „Służba Zdrowia”.Legalna marihuana nie oznacza wzrostu jej konsumpcji w przypadku nastolatków
Wiele osób uważa, że najskuteczniejszym sposobem, aby ograniczyć dostęp nastolatkom do marihuany jest prawny zakaz zarówno sprzedaży, jak i konsumpcji. Okazuje się jednak, że legalizacja nie powoduje wzrostu użycia marihuany pośród nastolatków.Oczywiście mam na myśli nie te osoby co biorą różne analogi fenatylu
lub helu ,długo i dużo .
Tylko benzo mają ten plus ,że nie da się ich przedawkować, charakteryzują się też niską toksycznością.
Uwaga! Użytkownik WrakCzlowieka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Uwaga! Użytkownik WrakCzlowieka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
15 stycznia 2019Nivea pisze: Tak,libido spadło dość mocno.Jednak jakoś daję radę.Napewno nie tak często jak kiedyś,ale za to oboje czerpiemy z tego większą przyjemność serio.Tylko te kłótnie kiedy wkońcu z tym skończę.Był ktoś na jakimś rocznym odwyku i może powiedzieć,że mu to pomogło,bo rozważam tą opcje coraz mocniej.Spotkania grupowe nic mi nie dały.Chodziłem tam ugrzany ehhh.Hipokryzja.Nivea, nie da się jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie. Jednemu pomoże dwumiesięczny odwyk, innemu nie pomoże 2 letnie leczenie. Pytanie czy i jak bardzo chcemy z tego wyjść. Bo to nie jest tak, że działanie oksykodonu czy np. heroiny nam się podoba i dlatego ja bierzemy. Bierzemy dane środki z jakiegoś powodu, zwykle przed czymś uciekamy a raczej próbujemy, bo z tymi rzeczami trzeba się w końcu zmierzyć. Ciągle uciekając będziemy ciągle ćpali, taka prawda smutna niestety. Pierdol terapię, czy to dochodzącą czy zamkniętą i pójdź na AA lub AN i tam poproś o sponsorowanie i wejdź na program 12 kroków. Ja się ciągle przed tym bronie, znaczy przed wejściem na program, ale mój najlepszy przyjaciel mowi, że to jedyna droga do trzeźwości. I wkrótce mina mu 2 lata bez alko i jakieś 1,5 bez dragów. Przez te pół roku co nie pił a ćpał to nie było też tak, że wpadał w ciągi, zdarzyło mu się czasem po prostu fetę czy mefedron wziąć. Tak, że wszystko zależy od Ciebie i Twojego nastawienia czy naprawdę chcesz definitywnie z tym skończyć. Łatwo Ci powiem nie będzie wiedz od razu, zanim on nie wszedł na program 12 kroków utrzymując jedynie abstynencję kilka miesięcy miał ciągłej myśli samobójcze. Zaczął jednak pracować nad sobą jak wszedł na próby i dziś jest szczęśliwym człowiekiem.
Co do libido po opio to jak ktoś ma mniej niż 30 lat lub nie chce się kłuć to polecam zincas forfe, Wit. B6 50mg i cytrynian lub mleczan magnezu- najlepiej wchłanialne formy magnezu, lepsze nawet od chelatu. Ciągła suplementacja tymi pierwiastkami powinna dać dobre efekty. Jednak jeśli ktoś bierze dużo, często i duże dawki opio to ma tak podwyższony poziom estrogenu i często również prolaktyny, że jedynie ich zbicie może przywrócić libido do normy. Jakby ktoś miał jakieś pytania jak przywrócić libido do normy pisać śmiało, na dopingu zęby zjadłem.
mój mail: maykel855@gmail.com
Co do reszty masz ze wszystkim oczywiście rację (już chyba kiedyś o tym rozmawialiśmy w innym temacie). Ja próbowałem pisać program 12 kroków, ale nie mogłem się dogadać z moim sponsorem, po prostu mi to nie pasowało i odpuściłem, ale jak ktoś nie próbował to warto chociaż pójść na miting i zobaczyć. Nic się nie traci, a można zyskać trzeźwych znajomych :) Ja aktualnie jestem na terapii CBT, jak dla mnie to najlepsza opcja obecnie. Do NA może kiedyś też wrócę, ale do tego trzeba dojrzeć po prostu.
"Jakiś mądry cytat jakiegoś mądrego gościa"
Na czacie siedzi 86 uczestników Wejdź na czata