https://www.youtube.com/watch?v=LTC97LojAJI
Jacek Kaczmarski - Poczekalnia
REKLAMA
Moderator: GABA
09 stycznia 2019AnastazjaRose pisze:Więc czemu przestałaś skoro to takie było wspaniałe?
Tesknie.
Najlepsze lata zycia byly, gdy bylam scieta.
08 stycznia 2019halfmaniac pisze: Jakiś czas temu poszedłem prywatnie do psychoterapeuty, który zajmuje sie głównie uzależnieniami i jest terapeutą w nurcie psychodynamiczny. Pierwsze spotkania diagnostyczne, na których wynikało, że mam problem z alko, jestem uzależniony. kontynuowałem terapię i z czasem stwierdziliśmy, że nie mam aż takiego wielkiego problemu z alko, że jest on skutkiem innych zaniedbanych spraw. Zdiagnozował u mnie osobowość anankastyczną, oprócz tego stwierdził, że poprzez alkohol rekompensuję sobie poczucie samotności, bliskości, a także zbijam nadmierną chęć kontrolowania siebie w oczach innych osób. Zaczęliśmy terapię osobowości, alkohol był juz bardzo marginalnym tematem na niej poruszanym. Ustaliliśmy, że mogę nawet napić się dwa razy w miesiącu w jakiejś ograniczonej formie. O ile te dwa razy w miesiący może i się udawały, to ograniczona forma już nie, najczęściej było pite w piątek po pracy do odcinki i kontynuowane do niedzieli w taki sposób, aby w poniedziałek wytrzeźwionym i zniszczonym pojechać do pracy.Hmm... Ta Twoja terapia była chyba trochę o kant dupy potłuc. Już Ci tłumaczę dlaczego mam taki punkt widzenia:
Terapia i jej forma bardzo mnie frustrowały, wręcz powodowały ochotę na picie, swoje też kosztowała więc postanowiłem ją przerwać.
11 stycznia 2019rooney pisze: Mam to samo. Leki + mj mi pomaga.Mi jedynie pomaga mj bez niej to katorga.Teraz się boje że z jednego nałogu przejde na drugi chociaż traktuje to jako medyczną.Chociaż nie wiem czy występuje lek na alkoholizm w postaci medycznej mj na świecie.Może tylko siebie okłamuje.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości