Barbiturany - Wątek ogólny
tiopental w połączeniu z bromkiem pankuronium i chlorkiem potasu jest najczęściej stosowaną mieszaniną używaną w metodzie wykonywania kary śmierci (zastrzyk trucizny) w Stanach Zjednoczonych. 8 grudnia 2009 po raz pierwszy użyto tiopentalu jako jedynego środka podczas wykonywania kary śmierci ze względu na niepowodzenie w przeprowadzeniu wcześniejszej egzekucji przy użyciu trzech leków. Skazanemu została podana dawka 5 gramów - czyli 10-krotność maksymalnej dawki (wcześniej, gdy stosowano trzy środki - dawka ta wynosiła od 2 do 5 gramów
Bombardując metamfetaminowe laboratoria, armia USA zabija dziesiątki cywilów – twierdzi ONZ
Według nowego raportu ONZ, amerykańska operacja antynarkotykowa wymierzona w domniemane laboratoria narkotykowe w Afganistanie spowodowała wiele ofiar wśród dzieci. Stany Zjednoczone zaprzeczają treści raportu.Zlikwidowali wytwórnię metamfetaminy
Podczas przeprowadzonych czynności funkcjonariusze zabezpieczyli prawie 30 działek handlowych metamfetaminy oraz prekursory potrzebne do jej produkcji.Działanie petarda , klon czy alpra nie mogły się równać z cyklobarbitalem. Pierwsze tabletki działały na mnie silnie nasennie, po pół godzinie zasypiałem w ubraniu, potem działanie było mocno euforystyczne silne przeciwlękowe , już nieco mniejsze nasenne, lecz nie kupowałem tego za dużo póżniej wcale bo bałem się o wjebanie się wolałem swoje klony, po jakimś czasie chyba w 1999 czy 2000 roku jakoś tak .
Barbiturany są bardziej euforystyczne od benzo ?
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
12 lipca 2018OdwiertKorzenny pisze: Barbiturany są bardziej euforystyczne od benzo ?Z tego co mi wiadomo, barbiturany działają bardziej sedatywnie/nasennie.
Benzo duzo lepsze.
sama nazwa ma coś w sobie..
mój wuja z Islandi, powiedział mi, że dostał od sąsiadki lekarki barbituran - tabletkę,
''ło, jak mi się w głowie zakręciło, to był barbituran''
i chyba spać mu się chciało
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
12 lipca 2018OdwiertKorzenny pisze: Ale coś w nich musi być, skoro wielkie gwiazdy zażywały c'nieWielkie gwiazdy mieszały z alkoholem i to skutkowało przedawkowaniem.Sadze, ze w połączeniu barbituranów z alkoholem działają bardziej euforycznie i nasilają się nawzajem .
sama nazwa ma coś w sobie..
''i chyba spać mu się chciało '' - No właśnie spać mu się chciało, wiec głównie nasennie działają.
Don't worry, opioids is coming
są też fajnie działające, ale są one bardzo trudno dostepne.