Pochodne aminocykloheksanu, oddziałujące jako antagonisty receptora NMDA. M.in. fencyklidyna, ketamina i metoksetamina.
Więcej informacji: Arylcykloheksaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1987 / 105 / 0
o-pce.gif
CAS: 85232-21-2
IUPAC: 2-​(ethylamino)-​2-​phenyl-​cyclohexanone
Nazwy: 2`-Oxo-PCE; O-PCE; 2-DCNEK; DMXE; etycyklidynon; desmetoksetamina

Jest to pochodna PCE (etycyklidyny) tudzież analog MXE pozbawiony grupy metoksy. Substancja nie jest pochodną 3-MeO-PCP.
Pojawiło się u jednego z zagranicznych vendorów pod wprowadzająca w błąd nazwą 3F-MeO-PCP.
Na razie nie ma jeszcze żadnych raportów o tej substancji. Pamiętajcie by zaczynać od mikro dawek.

Sugerowane dawkowanie na podstawie pierwszych raportów:
Próg kilka mg
Lekko 5-10mg
Średnio 10-15mg
Mocno 20-25mg
Bardzo mocno 30+mg

2015 wrz 01, 12:14 / scalono - surv

etycyklidynon akurat wziąłem z BL, gdzie ktoś wpadł na ten sam pomysł co ja - nazwał tę substancję 2-Oxo-PCE.
Nazwa Chińczyków sugeruje, że jest to pochodna 3-MeO-PCP z dołączonym gdzieś (gdzie?) fluorem. Pisałem o tym vendorowi i otrzymałem informację, że "taki jest brand name", a na moją ripostę, że to nie jest profesjonalne, wprowadza zbędny chaos w środowisku ludzi związanych z RC i to tak samo jakby sprzedawali mefedron jako MDMA, odpowiedzieli, że "oni tylko śledzą rynek i nie będą zmieniać nazw nadanych przez Chińskich odkrywców". Ręce opadają.
Mieliśmy już masę takich przypadków wśród stymulantów, wśród dyso było E-MXE zamiast MXM (3-MXM), 2-MeO-ketamine zamiast 2-MeO-2-deschloro-ketamine czy po prostu 2-MXM (ale MXM pojawiło się później) oraz mistrzostwo świata czyli kojarzące się z MXE MXP zamiast 2-MeO-DPD.
Może wśród stymulantów to jeszcze ma jakiś marketingowy cel, ale rynek dysocjantów jest trochę inny i ludzie raczej wiedzą czego szukają i 10 razy pomyślą zanim walną pierwszy raz coś nowego i nieznaznego. Wyjątkiem jest typ który zapodał na oko 70-100mg 3-MeO-MPC for the first time i gdyby nie SOR to by go już nie było na tym świecie.

A tymczasem jestem ciekaw pierwszych raportów z 2`-Oxo-PCE - z pewnością ich źródłem będzie wątek na BL.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 19 stycznia 2016 przez scr, łącznie zmieniany 7 razy.
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 259 / 39 / 0
2-oxo-PCE bylo juz kiedys badane. Mniej wiecej w tym samym okresie co powstala metoksetamina. W notatkach mam zapisane, ze dziala bardzo krotko 45-70 minut. Wykazuje silne wlasciwosci przeciwbolowe. Na receptory NMDA dziala slabo, glownie odzialuje z receptorami opio. Dawka aktywna zaczyna sie od 20 mg. W praktyce wiekszosc osob musi zjesc duzo wiecej. W dzialaniu barziej przypomina morfine niz ketamine. Mam na mysli strukture o ponizszym wzorze:
[ external image ]
Inna, czest spotykana nazwa to deschloro-N-etylketamina.
  • 1987 / 105 / 0
Czangwej pisze:
2-oxo-PCE bylo juz kiedys badane. Mniej wiecej w tym samym okresie co powstala metoksetamina. W notatkach mam zapisane, ze dziala bardzo krotko 45-70 minut. Wykazuje silne wlasciwosci przeciwbolowe. Na receptory NMDA dziala slabo, glownie odzialuje z receptorami opio.
No to słabo jak działa na opio :(
3-HO-PCP też działa na opio i źle wspominam próbę z paroma mg tej substancji.
Czangwej - o jakich badaniach piszesz? Podeślesz mi na priv? Bardzo interesują mnie badania wszelkich arylcykloheksylamin, zwłaszcza tych które nie były jeszcze dostępne.

BTW - poprawnie to będzie 2-deschloro-N-ethylnorketamine. NEK też ma zrąbaną przez Chińczyków nazwę, bo to powinien być NENK ;)
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 259 / 39 / 0
Testowali to na sobie ludzie dla ktorych punktem odniesienia bylo PCP. Nakowcy akademiccy tez to kiedys robili. Dla nich punktem odniesienia byla morfina. Poszukam oryginalnego artykulu i podesle.

Ciekawe, bo wiele osob mowi, ze jak aktywnosc pochodnych fencyklidyny jest przesunieta w kierunku opio, to dzialanie jest lepsze.
  • 1987 / 105 / 0
Wiesz, ja opio w ogóle nie używam - parę razy w życiu koda i tramal. Nie moja bajka, chociaż lata temu tramal był fajny w miksie z alkiem i innymi imprezowymi używkami.

Co do disso to IMO najlepsze są te które działają na sigmę oraz dopaminę i/lub serotoninę. Z arylcykloheksylamin to testowałem niewiele, bo jedynie 3-MeO-PCP, 4-MeO-PCP, 3-HO-PCP, MXE, MXM, NEK i K, na opio działają na pewno 3-HO-PCP i K, które dla mnie są dużo mniej ciekawymi disso od MXE czy 3-MeO-PCP, które to akurat na opio nie działają.

No zobaczymy, ale z tego co piszesz to szału niestety nie będzie.

Swoją drogą to mam kilka pomysłów na nowe, potencjalnie dobre arylcykloheksylaminy, jakby ktoś z Was miał kontakt z labem który jest zainteresowany takimi strukturami to prosiłbym o kontakt na PM.

EDIT - z drugiej strony to o MXE też na początku mówiono, że działa na opio, co okazało się być nieprawdą. Czy ta informacja o działaniu na opio wynika z przypuszczeń na bazie doświadczenia czy z badań oddziaływania 2`-Oxo-PCE na poszczególne receptory?
  • 1628 / 194 / 0
33mg - za mocno dla kogoś kto nie lubi dysocjacji. Donosowo wchodzi w 5min, wjazd czuć po minucie jak nie szybciej. Dysocjacyjny terror. %-D
  • 137 / 9 / 0
Oralnie robi?
  • 88 / 3 / 0
Żaden z polskich vendorów nie zapowiadał tego wynalazku?
  • 585 / 52 / 0
artur019 pisze:
33mg - za mocno dla kogoś kto nie lubi dysocjacji. Donosowo wchodzi w 5min, wjazd czuć po minucie jak nie szybciej. Dysocjacyjny terror. %-D

No tak patrze że na stronie jednego ze sklepów pojawił się komunikat/ostrzeżenie/chwyt marketingowy jak zwał tak zwał

"This product is relatively potent and has roughly a bit more than double the potency of Methoxetamine!
Research results so far have been very promising!"
  • 183 / 11 / 0
artur019 pisze:
Dasz radę napisać coś więcej ? Jak długo trwa ten stan , boli przy podaniu , czy raczej gładko jak przy MXE ? Jak wygląda ten "Dysocjacyjny terror " ? Hole jak po MXE / KET , DXM'owe kryształowe światy, czy raczej miszmasz opio/dyso , jak przy MXP/DPH ? Wie ktoś coś na temat dostępności ?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Pojawił się postulat wprowadzenia ceny minimalnej za alkohol. Rząd pracuje nad nowymi rozwiązaniami

Ostatnia afera z alkotubkami może mieć znacznie poważniejsze skutki niż wycofanie feralnego produktu ze sklepów. Okazuje się bowiem, że rząd rozważa wprowadzenie ceny minimalnej za alkohol. Taką informację przekazał na antenie Programu Pierwszego Polskiego Radia wiceminister zdrowia Wojciech Konieczny.

Uczniowie poszli sprzątać wyspę. Znaleźli worki z haszyszem

Niespodzianką zakończyła się dydaktyczna inicjatywa poświęcona ochronie środowiska naturalnego. Uczniowie z włoskiej wyspy Ischia, którzy poszli na akcję sprzątania lasu, znaleźli tam pięć kilogramów ukrytego w workach haszyszu o wartości około 40 tysięcy euro.

Praga Północ walczy z handlem narkotykami. Dzielnica zabezpieczy pustostany

Władze dzielnicy wspólnie z Komendą Stołeczną Policji ustalono, że zabezpieczony zostanie dostęp do pustostanów, w których może odbywać się handel narkotykami. Newralgicznym miejscem na praskiej mapie jest ulica Inżynierska.