1) Czym sie róznia nasiona feminizowane od auto-feminizowanych? planuje wyhodować w domu INDOR w Growboxie odmiane White Widow, i mam problem ktore nasionka kupić. Czy White Widow Feminizowane, czy White Widow x Big Bud Automatic Feminized? Ktore lepsze?
2) Rozważam zakup dwóch boxów z allegro oba 40x40x120
http://allegro.pl/growbox-40x40x120cm-n ... 23594.html
http://allegro.pl/growbox-60x60x140-nam ... 72623.html
http://growbox.pl/product-pol-655-HomeB ... 20cm-.html
Który byscie polecili pod moja hodowle, i ile roslinek mi sie teoretycznie zmieści do takiego boxa?
3) Jak kontrolować wilgotność i właściwą temperature w środku? Czy zainstalowanie tam termometru z higrometrem to dobry pomysł czy inaczej się to robi?
4) ile żarówek HPS i o jakiej mocy będe potrzebował do boxa o wymiarach własnie 20x20x120?
5) Bawić sie w jakieś sprzęty do napowietrzania? Czy same wiatraki wystarczą?
Z GÓRY DZIĘKUJE ZA KAŻDĄ POMOC :) :) :)
POZDRAWIAM!!!!!!!!!
2) 2-4 małe krzaki. Im wiecej powierzchni tym lepiej z temperaturą i wentylacją. Ten 60x60x120 wygląda fajnie. 4 doniczki 20x20, nawilżacz, nawozy.
3) Wentylator promieniowy/łazienkowy + regulator obrotów. Termometr sam nic nie zmieni, ale pomoże z kalibracją. Jaką masz wilgotność w domu? Rośliny potrzebują minimum 40% a lampa obniży o 5kolejne 10-20%.
4) 20x20x120 to jakieś kuriozum :P. 40x40x120 to minimum a i tak będzie bardzo ciasno, bo nawilżacza już nie wstawisz. Maksymalnie HPS 150W, ale na początek spróbuj skleić panel z żarówek energooszczędnych. Jak będzie wiadomo że da radę wywentylować 150W żarówek energooszczędnych można zastanowić się nad kupnem 150tki, ew. 150tki w cool tubie.
5) Mieszający i wyciągający i będzie git.
Lekarze od tysięcy lat propagują cannabis, już 5000 lat temu na Kujawach palono ziele.
Forbes goo.gl/ExUXOT: MACZANY ZABIJAJĄ
Pozdrawiam i dzieki :)))
Wygląda to fajnie chociaż tam się typkowi za bardzo wyciągnęła panna :-D
Lekarze od tysięcy lat propagują cannabis, już 5000 lat temu na Kujawach palono ziele.
Forbes goo.gl/ExUXOT: MACZANY ZABIJAJĄ
Ja bym, dał 8 wiatraków komputerowych połączonych se sobą po dwa wilgotność mokra szmata tak by cały czas była mokra. Zacznij od 150 nie powinieneś miać problemów z temperatura. Na począrku po stwa jakieś małe miseczki z woda, a co do ziemi kup o dopowiedzenie ph, Zabawa zacznie się później PATRZ NA LIŚCIE BO OD NICH WSZYSTKO SIĘ ZACZYNA !!!!
Scalono
| 13 |
cyrkulacja powietrz jest bardzo ważna, ale w Twoim wypadku nie konieczna mozesz dodac jejdna wiatraczek w boxe, Pamiętaj, że wiatraki mają być jeden x2 umieszczone na dole wsysający powietre i x2 na gorze wpychający :)
Scalono
| 13 |
a i zapomniałem nie baw się w drogie nawozy, max cannaweg flo i nie kązy dodaje ale RIPEN a później 10 dni smaej wody przej doniczke 2 krotnie tak y woda stala w doniczce,
Pozdrawiam i powodzenia jak wyjdzi, a tak będzie na pewno bedzies zadowolony :)
Psychodeliki mogą wspomagać onkologiczną psychoterapię i leczenie alkoholizmu
Co promieniowanie gamma robi z medyczną marihuaną i jak wpływa na kannabinoidy i terpeny?
Kokaina w cukierkach. Rekordowy przemyt udaremniony
Władze celne na lotnisku Haneda w Tokio skonfiskowały 15 kilogramów kokainy od jednego z pasażerów. Agencja Kyodo wskazuje, że to rekordowy wynik w skali kraju.
Przyjechali do pożaru, odkryli jedno z największych narkotykowych laboratoriów
Na obrzeżach Szczytna służby zlikwidowały jedno z największych w regionie laboratoriów narkotyków oraz linię produkcyjną służącą do wytwarzania nielegalnych wyrobów tytoniowych. Zabezpieczono około 800 litrów płynnego klefedronu, sto kilogramów proszku, a także cztery i pół tony krajanki tytoniowej. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych środków może wynieść nawet kilkadziesiąt milionów złotych. Do sprawy zatrzymano pięć osób.
Zapalił skręta na poczekalni Komendy Policji. Skończył w areszcie
Szczycieńscy policjanci zatrzymali mieszkańca Szczytna, który przyszedł do komendy, żeby wyjaśnić wątpliwości związane ze wcześniejszą interwencją z jego udziałem. Czekając na funkcjonariuszy w poczekalni wyciągnął i podpalił skręta, co nie uszło uwadze policjantów.