Więcej informacji: DOx w Narkopedii [H]yperreala, TMA w Narkopedii [H]yperreala
Gorzkie, delikatnie znieczula język, na bardzo malutkim kartoniku, lekka, przyjemna stymulacja, zdecydowanie nie chce się spać, subtelne OEVY i CEVY, wchodzi długo, pierwsze efekty po 1,5h a pełne spektrum po 3h, trzyma około 9h, ogromna klarowność umysłu, zerowy bodyload, kreatywność x 100, działanie euforyczne i lekko empatogenne. Delikatną stymulacje czuć przez dużą część kolejnego dnia.
DOC?
nie proszę Pana, staliśmy się jednością ze wszechświatem i wiecznością
nie proszę Pana, staliśmy się jednością ze wszechświatem i wiecznością
"When I put a spike into my vein
And I'll tell ya, things aren't quite the same
When I'm rushing on my run
And I feel just like Jesus' son
And I guess that I just don't know"
Dwie osoby: jedna o wadze 57kg, druga 90kg zarzuciły po kartonie DOCa (obstawiam 3,5-4mg na blotter). Wyszło na to, że ta o mniejszej masie ciała miała mocnego tripa, bardzo trudnego w ogarnięciu, a do tego cieszyła się bardzo intensywnymi wizualami. W przypadku drugiej osoby sprawy przybrały zupełnie odmienny obrót. Wizuale były dość subtelne, w zasadzie wymagały skupienia, by jakkolwiek się rozkręcić, a sama psychodela była na poziomie określonym przez nią jako 'bardzo średni'. Jej trip trwał też o wiele krócej: po 12h od zarzucenia osobie nr 1 nadal świat się mocno poruszał i mienił, natomiast osoba nr 2 nie odczuwała już znikome efekty działania, wizuali nie miała już zupełnie.
Obie osoby mają identyczne doświadczenie w psychodelikach, biorą je dość rzadko (raz na 2-3 miesiące) i była to ich pierwsza substancja z grupy DOx i ogólnie fenetyloamin.
Jak myślicie, skąd taka ogromna dysproporcja w działaniu substancji na te osoby?
No i coś, to mnie najbardziej nurtuje:
Czy dawkowanie fenetyloamin z tej grupy powinno się w jakiś sposób dobierać do masy ciała?
TL;DR:
Lekka i cięższa osoba wzięły DOCa, lekka miała megapizdę, cięższa bardzo słabą, dlaczego tak było i czy to możliwe, że przez różnicę ich mas ciała?
(jeżeli moderator uzna, że post nadaje się bardziej do topicu o DOCu, to uprzejmie proszę o przeniesienie go tam ; ) )
Zapomniałam tego dopisać w poprzednim poście, a jako nowy użytkownik nie mogę edytować, więc proszę o zaakceptowanie obu postów i ich scalenie, z góry dzięki.
A, no i wyszukałam, że w dziale o tryptaminach była już dyskusja na ten temat (zale-dawki-masy-cia-t31477.html), tylko niestety konkretnych wniosków z niej nie ma. Jednakże nie uważacie, że można by tamte stwierdzenia odnieść również do fenyloetyloamin?
Martwy pisze:Ile trzyma tolerancja po DOC? Krzyżuje się z x-NBOx?
Czy ten dział [DOx] nie powinien być w amfetaminach? Przynajmniej jeśli chodzi o budowę to DOx są amfetaminami, mam rację? Choć w sumie nieczytelnie i głupio trochę byłoby rozrzucać psychodeliki po forum.
Poza tym to czemu tu taka cisza? Kiepsko działają czy długa faza za bardzo męczy po prostu? 2C-P już potrafi wymęczyć. W sumie na papierze trochę ta stymulacja wygląda zachęcająco jak ma się w perspektywie 20h psychodeli.
obie pozbawione 'ja'.
To było umiarkowanie zahaczające o nieprzeciętność."
Najpierw masa, potem kwasa
"When I put a spike into my vein
And I'll tell ya, things aren't quite the same
When I'm rushing on my run
And I feel just like Jesus' son
And I guess that I just don't know"
Serio tak trudno po DOx usnąć że nawet benzo chuja dają?
PS W sumie racja, że amfy to fene. A beta-ketony to amfetaminy. Kupę z innych stymulantów też można byłoby podciągnąć. W sumie bez sensu tu dzielić substancje tylko pod względem budowy.
obie pozbawione 'ja'.
To było umiarkowanie zahaczające o nieprzeciętność."
Najpierw masa, potem kwasa
Marihuana jest w Polsce legalna. Ale tylko dla bogatych
Badania nad psychodelikami blokują przepisy?
Konsekwencje płynące z rozporządzenia MZ ograniczającego pacjentom dostęp do medycznej marihuany
Magiczne grzyby na stres. Ratownicy medyczni zażyli psylocybinę
Praca ratowników medycznych bywa bardzo trudna i stresująca. Nowe badania kolejny raz sprawdziły, jak działa psylocybina na zdrowie psychiczne. Wyniki dowiodły, że pojedyncza dawka substancji zawartej w grzybach halucynogennych, może pomóc w radzeniu sobie z objawami psychologicznymi i wypaleniem zawodowym wśród tej grupy.
Rząd zajmie się projektem ustawy podnoszącej stawki akcyzy m.in. na wyroby tytoniowe
Na wtorkowym (1 października) posiedzeniu rządu ministrowie zajmą się m.in. projektem ustawy okołobudżetowej oraz projektem ustawy podnoszącej stawki akcyzy na papierosy i inne wyroby tytoniowe. Podobnie jak w zeszłym tygodniu, posiedzenie rządu rozpocznie się od raportu w sprawie sytuacji powodziowej.
Przedawkowania leków i narkotyków. Szkocja „europejskim liderem” liczby zgonów
Szkoci mają spore powody do obaw. Ogłoszona trzy lata temu „krajowa misja” walki z nadużywaniem narkotyków i zmniejszenia wskaźnika śmiertelności z powodu przedawkowania nie przyniosła pożądanych rezultatów.