Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 1513 / 183 / 0
@vester, zastanawia mnie jedno z tego co napisałaś. Otóż podajesz, że oksykodon ma do receptora mi słabe powinowactwo, a do receptora kappa silne. Wiemy, że receptor mi odpowiada za działanie euforyzujące związku, natomiast receptor kappa za działanie dysforyczne i psychomimetyczne (halucynogenne). Przy takim profilu powinowactwa działanie oksykodonu powinno przypominać działanie cyklazocyny - syntetycznego opioidu, często wywołującego objawy psychomimetyczne. Wiemy jednakże, że oksykodon takich objawów nie wywołuje, a jego profil działania mieści się między morfiną a heroiną. Czy mogłabyś podać źródło w którym znalazłaś taki rozkład powinowactwa oksykodonu do receptorów?
P.S. Dodam od siebie jeszcze, że oksykodon ma mniejszy od morfiny wpływ kurczący na zwieracze przewodu pokarmowego, w tym na zwieracz bańki wątrobowo - trzustkowej (tzw. zwieracz Oddiego).
P.S.2 Uznanie, dla Ciebie. @vester, za włożoną pracę!
P.S.3 Podaje się proporcję, że sile 20mg morfiny podanej i.v. odpowiada 13mg oksykodonu podaną tą samą drogą.
  • 627 / 62 / 0
dziękuję, dziękuję.
jak będę w domciu to sprawdzę ten rozkład powinowactwa do receptorów.
Dopiszę też to, co podałeś w powyższym poscie. Jesli miałbys ochotę dokonczyc opis przygotowania oksy do podania dożylnego metodą ciepłą - nie krępuj się :) właściwie to... będę wdzięczna.
A co Ciebie boli, narkomanie?
Stanie na klatce męczy jak samo branie.
Panie narkomanie, przestań brać, bo za karę,
stanie na klatce stanie się twoim koszmarem.
  • 192 / 19 / 0
Co do okresu t 1/2 u chronicznych userow wydaje się on skracać w miarę stosowania dużych dawek (np. Na początku pierwszego op. Wystarczyło mi brać 2x dziennie, po zjedzeniu ok 80-100tb a 80mg częstotliwości przyjmowania dawek zwiększyła się nawet do 4-5 dziennie! Dawki za każdym razem ok 320mg.
Oxe jem juz od około 10mscy w ilości 1-2 op / miesięcznie w międzyczasie zajadam dhcki
  • 1513 / 183 / 0
@v. dodaję zakończenie metody "na ciepło"
8. Po zebraniu zastygniętych wypełniaczy z powierzchni zimnego roztworu przygotowujemy
9. przeciętą w połowie długości uniwersalną pałeczkę z watą "do nosa, do uszu, do d.." koniec bez waty wciskamy w dzióbek strzykawki, ten z watą w roztworze i powoli zaciągamy.
10. Mamy w ten sposób przygotowany roztwór do i.v.
Proszę pamiętać o nie doprowadzania roztworu z tabletkami do za wysokiej temperatury!
  • 165 / 2 / 0
Według faq działanie po przyjęciu donosowo tego środka jest odczuwalne po 10-15 minutach, moje doświadczenie mówi, że następuje już dużo szybciej bo po ok jednej minucie zaczyna się wkręcać. Bardzo lubię wciągać oxy :-D
Uwaga! Użytkownik WildMonkey-Sverige jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 15 / / 0
Czy oksykodon wychodzi w monarowskich multitestach na mocz?(z góry dziękuję za odpowiedź :-) )
  • 12353 / 2401 / 0
na 99,99% TAK
  • 317 / 11 / 0
Przepraszam bardzo ze podpowiem,ale nie ma podanej drogi podania palonej INH (waporyzacji) substancji i procentowej B.Dostępnosci.Moze byc ciekawe dla kogos.Pozdrawiam
  • 1677 / 263 / 0
Tabletki nie nadają się do waporyzacji ze względu na wypełniacze. Strata materiału moim zdaniem. A poza tym poczytaj sobie:
http://www.drugs-forum.com/forum/showth ... p?t=228292
Największy przegryw na forum
  • 742 / 12 / 0
Dokładnie widziałem dokument o cpunach którzy palili oxy, to wziolem folie i jazda ... Zero działania przy zerowej toletce :(
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Pierwszy krok do legalizacji marihuany? Posłowie koalicji powołali zespół w Sejmie

Ryszard Petru i Klaudia Jachira pokierują specjalnym zespołem, który zajmie się depenalizacją posiadania niewielkich ilości konopi – dowiedziała się „Rzeczpospolita”. O swoich planach informują póki co oszczędnie.

Blisko tona narkotyków wartych 43 mln PLN zabezpieczona przez CBŚP

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji Zarządu w Lublinie, przeprowadzili realizację, w trakcie której na terenie województwa mazowieckiego dokonali likwidacji kompletnej linii produkcyjnej substancji psychotropowych w postaci 3-CMC, zabezpieczając przy tym narkotyki o łącznej wartości ok. 43 mln PLN. Śledztwo nadzorowane jest przez Lubelski Wydział Zamiejscowy Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej.

Donald Tusk w ciągu 30 dni musi wypowiedzieć się na temat dekryminalizacji i posiadania

Dziś Komisja do Spraw Petycji Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej rozpatrzyła projekt dekryminalizacji posiadania do 15 gramów marihuany oraz uprawy jednej rośliny konopi indyjskich na własny użytek. Debata dotyczyła złagodzenia przepisów ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii i była odpowiedzią na petycje obywatelskie oraz rosnące społeczne poparcie dla liberalizacji prawa w tej kwestii.