Więcej informacji: Tryptaminy w Narkopedii [H]yperreala
I tu pojawia się pytanie do was. Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć dlaczego mam taką nietypową i uciążliwą przypadłość i czy ktokolwiek też tak ma? W jaki sposób skutecznie przeciwdziałać (co w takim wypadku może podbić fazę)? Próbowałem ziołem i naprawdę mocno podbija, ale wtedy 2 fazy nakładały się na siebie, a jednak wolę czystą, tryptaminową. Co do przyjęcia i.v. to odpada, bo nie chcę przekraczać tej granicy, tym bardziej, że używam opioidów i obiecałem sobie, że w żyłę sobie nie dam.
qarhodron pisze: to odpada, bo nie chcę przekraczać tej granicy, tym bardziej, że używam opioidów i obiecałem sobie, że w żyłę sobie nie dam.
pewnie bs ma rację, coś z metabolizmem masz i może inhibitory by ci pomogły
Japierdolę, jak można być takim jełopem...
Co do podatności - jeśli wykluczasz przyjmowanie przez siebie antydepresantów (inhibitory wychwytu zwrotnego neuroprzekaźników, TLPD, benzosy) w pożywieniu/napojach/suplementacji to ja nie mam pomysłu; BS dobrze radzi z iMAO i to chyba jedyna rada
Spróbuj miksu z DXM o ile go lubisz, jak zostałem poddany dożyłkom na działajacym dexie opadła mi kompletnie kopara, miałem zdecydowanie bardzo grubo ale jeszcze w górnej granicy optimum. Niezłe zaskoczenie, którego nie przewidywałem, mimo że wiedziałem o tym, że dex wzmacnia działanie wielu substancji. Wzmacnia i modyfikuje.
Dexa nie wolno łączyć z MAO-A/B !!
Zakładając
Zastanawiałem się nad przyczyną. Co sądzicie o mojej teorii, o rosnącej w niesamowitym tempie tolerancji? Wstrzykuję w mięsień - tryptamina powoli dostaje się do mózgu, który natychmiast wytwarza kosmiczną tolerkę, nim faza zdąży się rozkręcić. Wstrzykuję w żyłę - mózg nie ma czasu na wytworzenie tolerki, całość zbyt szybko się tam dostaje, przez co robi mnie naprawdę mocno.
Poeksperymentuj, może Twoje próby pozwolą rozwiązać ten problem innym osobom, które również go mają :-)
A może tryptaminy pomogą same od siebie z bólem migrenowym i zostanie on zniwelowany? Swoją drogą, ciekawe czy jest taka możliwość w ogóle... Leczenie migreny tryptaminami psychoaktywnymi
Kokaina podróżuje przez Atlantyk w bananach. Porty nie radzą sobie z kontrolą
Co promieniowanie gamma robi z medyczną marihuaną i jak wpływa na kannabinoidy i terpeny?
Marihuana a rak głowy i szyi: Czy używanie marihuany może zwiększać szanse na raka?
11 ton medycznej marihuany w 2024 roku: Polska podnosi limity importu
W ostatnich latach rosnące zapotrzebowanie na medyczną marihuanę w Polsce skłoniło władze do podjęcia działań, mających na celu zwiększenie dostępności tego leku. Najnowsza decyzja Międzynarodowej Rady ds. Kontroli Narkotyków (INCB) potwierdza ten trend, co stanowi dobrą wiadomość zarówno dla pacjentów, jak i firm farmaceutycznych działających na polskim rynku. Decyzja ta umożliwi lepszy dostęp do marihuany medycznej, której skuteczność w leczeniu wielu schorzeń jest coraz szerzej uznawana.
Konsumpcja marihuany i psychodelików na historycznie wysokim poziomie.
Od 2023 roku konsumpcja marihuany i psychodelików wśród dorosłych w wieku 19-30 oraz 35-50 lat osiągnęła historycznie wysoki poziom. Dane pochodzą z corocznego badania Monitoring the Future (MTF), które ukazuje zmieniające się trendy w używaniu substancji psychoaktywnych. W przeciwieństwie do rosnącej popularności tych substancji, konsumpcja papierosów, która przez dekady była dominującą formą uzależnienia nikotynowego, kontynuuje swój gwałtowny spadek, osiągając rekordowo niskie poziomy.
USA szukają kontrahenta do produkcji setek tysięcy jointów na potrzeby badań naukowych
Władze federalne USA, a konkretnie Narodowy Instytut ds. Nadużywania Narkotyków (NIDA), ogłosiły nowe zapytanie ofertowe, mające na celu znalezienie kontrahenta, który wyprodukuje setki tysięcy standaryzowanych „papierosów z marihuaną”.