Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Scierwiaz pisze:bede jeczal z bulu to jakis tramal wysempie??
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
Może miał ktoś podobnie? Podejrzewam, że jest ponownie złamana, ale czemu nie boli ? Czy to w ogóle możliwe? Jak myślicie, warto powiedzieć lekarzowi, że to stało się np. wczoraj i symulować ból, oraz dodać, że kombinacje dwóch NLPZ'tów nie pomagają, a od wysokich dawek ketoprofenu (powiedzmy 300mg na raz), bo tylko to mi przepisali, mam zgagę i inne skutki uboczne(te najbardziej popularne). Co o tym sądzicie? Jestem na SSRI(escitalopram), więc chyba tramadol odpada? Jest szansa na dihydrokodeinę chociaż? Jeżeli nie teraz to może w późniejszej fazie leczenia?
Coś z czym nikt nie godzi się..."
Moje ambicje są jednak większe. Na tramadolu mimo wchodzenia na duże jak dla mnie dawki 1,5-1,7g ciężko o nooding, po prostu czuć tylko opiatową lekkość.
Jest taki zwykły stary lekarz, który wiem, że jest w podobnych sprawach przyjazny ludziom, bo 3 paki klona 2mg wypisuje bez problemu i często robi standardowe wałki na zwolnienia i inne załatwienia typu skierowania. Myślicie, że warto podbić i próbować prosić o DHC Continus na 30% płatności(bo choroba niby przewlekła) a ostatecznie 100% ? Oczywiście wizyta prywatna. Tak na zasadzie wchodzę, skarżę się na ból, pokazuje tramadol na wypisie i, że on już słabo działa lub prawie w ogóle to przepisze to DHC? Podzielcie się swoimi doświadczeniami w podobnych kombinacjach, tj. wizyta prywatna. Może lepiej od razu celować w chirurga i mówić to samo?
spoko, scalenie niepotrzebne - są to dwa odległe (czasowo) posty. pozdrawiam| idk
Powód: !
Tylko weź nie spal się i nie wejdź do apteki i frmaceutki nie spytaj, a czy lek przecwibólowy może być od dermatologa (tak, bo poszedłeś z bolesną wysypką, a to wyszło powiedzmy półpasiec - no to dostałeś leki p.bólowych) od kardiologa to luz ( jestes młody po zawale, albo masz wieńcówkę), a okulista (a przepisał Ci receptę, bo nie było powiedzmy Twojego ortopedy to Ci życzliwie przedłużyła recepte)
Nie masz co się bać - znam KŁAMSTWA LEKARZY typu "Panie ja jestem dermatologiem ja panu nie mogę napisać tego i tego, bo nie mam uprawnień. Gówno prawda każdy z prawem do wypisywania recept od proktologa po onkologa może Ci wypisać KAŻDY lek / TERAZ jeszcze zlikwidowali różowe recepty to i na leki narkotyczne może wypisać wielu lekarzy, jeżeli tylko wydrukują sobie bloczek recept ze specjalnym numerem seryjnym
Więc nie bój się i wykupuj :)
Co sobie najlepiej udokumentować jbc? ;)
And speak my point of view,
But it's not sane...
BARDZO WAS PROSZĘ napiszcie w jakim mieście, czy szpitalumsiemleczycie w poradni leczenia bólu
Pozdrawiam !
Badania nad psychodelikami blokują przepisy?
"Nalokson ratuje życie uzależnionych od opioidów. Zwiększmy dostępność jak najszybciej" [WYWIAD]
Co ćpają polskie nastolatki. "Te rzeczy są na wyciągnięcie ręki, prawie leżą na ulicy"
Japonia wprowadza zmiany w polityce dotyczącej konopi indyjskich
Japonia, znana z konserwatywnego podejścia do substancji kontrolowanych, wprowadza istotne zmiany w swojej polityce dotyczącej konopi indyjskich. Nowe regulacje wprowadzają zaostrzenie przepisów dotyczących rekreacyjnego używania marihuany, jednocześnie otwierając drogę do legalizacji produktów medycznych pochodzących z tej rośliny. Takie podejście odzwierciedla starania Japonii o zrównoważenie ochrony społeczeństwa przed nadużywaniem substancji z postępami w leczeniu medycznym.
Przy autostradzie A4 rosły sobie konopie indyjskie
W rejonie autostrady A4 rosły sobie konopie indyjskie. Policjanci z Bochni znaleźli najpierw ścięty krzak, a potem kilka miejsc uprawy.
Mike Tyson dzieli się nietypowymi metodami treningowymi, obejmującymi środki psychodeliczne
Świat boksu jest gotowy na jedną z najbardziej niespodziewanych i kontrowersyjnych stroll roku. Mike Tysonlegenda wagi ciężkiej, stanie naprzeciwko Jake Paul w walce, która wzbudziła zarówno oczekiwania, jak i kontrowersje.