Oświetlenie - wątek ogólny.

Moderator: Konopia

Posty: 183 Strona 13 z 19

 

L&M

Rejestracja: 2006
  • 17 / / 0


witajcie przyjaciele

prosze o pomoc w sprawie hpsa, moc 150w, problem polaga na tym że lampa co jakiś czas gaśnie ... i jest nieciekawie... otóż mój box stoi w odległości około 30 cm od kompa, gdy lampa z niewiadomych przyczyn zgaśnie to ten taki głośniczek w odbudowie zaczyna napierdalac a w głośnikach rozstawionych po pokoju zaczyna napierdala jakimiś nieartykułowanymi dzwiękami.

pomóżcie bo dostane jakiejś nerwicy, dzisiaj w nocy budziłem się 8 krotnie, a tylko miedzy 2 - 5 chyba 5 razy,


pozdro

\\\ ehh, dzieki za pomoc <_< zaryzykowałem i nadwyrężyłem swój marny budżet i zainwestowałem w nową żarówe, poskutkowało :cool:
Ostatnio zmieniony 24 maja 2006 przez L&M, łącznie zmieniany 1 raz.

 

Rejestracja: 2006
Użytkownik nieaktywny
  • 3 / / 0


.
Ostatnio zmieniony 09 czerwca 2006 przez dr.greenthumb, łącznie zmieniany 1 raz.

Dramat w szpitalu psychiatrycznym. Pacjenci trafiają na OIOM z przedawkowania

Adam jest pacjentem szpitala psychiatrycznego w Lubiążu. – Możesz tu ćpać co chcesz. Musisz mieć tylko pieniądze – mówi.

Próbował przekonać strażników, że przewozi autobusem koperek

19-letni mieszkaniec Targówka został zatrzymany przez służby pod zarzutem posiadania marihuany. Wcześniej, jak informuje straż miejska, zapewniał, że… przewozi koperek, który chce wykorzystać do robienia przetworów z ogórków.

 

Rejestracja: 2006
Użytkownik nieaktywny
  • 20 / / 0


Czy to prawda, że HPS o mocy 50 wat wystarczy podłączyć do oprawki E27 i świeci, nie potrzebny jest stateczniki ani układ zapłonowy?

 

Rejestracja: 2006
  • 739 / / 0


Hindukusz pisze:
Czy to prawda, że HPS o mocy 50 wat wystarczy podłączyć do oprawki E27 i świeci, nie potrzebny jest stateczniki ani układ zapłonowy?

NIE. Nie ma żadnych lamp HPS pracujacych bez układu stabilizujacego.
Dawniej były podobno lampy HPS z bimetalicznymi wewnetrznymi zapłonnikami - NIE wymagały zapłonnika [ nie bedac przy okazji lampami z mieszaniną penninga..]:
STATECZNIK- jest potrzebny ZAWSZE.

 

Rejestracja: 2006
Użytkownik nieaktywny
  • 88 / 1 / 0


HPS 150W lampa gasnie co kilka minut, co moze byc przyczyna? lampa jest dodatkowo chlodzona, widac w precie iskre, przewod jest dlugi, moze go skrucic?

 

Rejestracja: 2006
Użytkownik nieaktywny
  • 88 / 1 / 0


HPS 150W lampa gasnie co kilka minut, co moze byc przyczyna? lampa jest dodatkowo chlodzona, widac w precie iskre, przewod jest dlugi, moze go skrucic?

 

Rejestracja: 2005
  • 262 / / 0


wiemzenicniewiem pisze:
HPS 150W lampa gasnie co kilka minut, co moze byc przyczyna? lampa jest dodatkowo chlodzona, widac w precie iskre, przewod jest dlugi, moze go skrucic?
a w jakieju pozycji go trzymasz? w poziomej? niektóre HPSy (glownie te starsze) dzialaja tylko w pozycji pionowej

 

Rejestracja: 2006
Użytkownik nieaktywny
  • 88 / 1 / 0


lampa to HPS 150W philips son-t Hg free, to chyba nie jest stary model? ma ktos taka lampe?
jest umieszczona poziomo

 

Rejestracja: 2005
  • 262 / / 0


tez mialem taka i mi sie raz włączało raz wyłączało. kupiłem późninej taką samą tyle że nową i było ok. sprawdź czy mam rację, przecież Ci nie zaszkodzi.
Rejestracja: 2006
  • 3 / / 0


Ja kurde mam problem z moim box`em - konkretnie ztemperaturą. Wymiary boxa to 1,2m x 1,2m x 2m wysokość. Izolowany styropianem z 250W HPS w środku. Mam wentylację z wiatraczków komputerowych. Problem w tym że temperatura otoczenia wynosi 25-30 stopni, więc w box`ie mam ponad 30. Nawet wlot powietrza wprowadziłemz piwnicy żeby chłodniejsze powietrze było, ale to niewiele daje, a za nieługo trzeba zmienić 250W na 400W HPS`a bo roślinki dojrzewają na parapecie pod kloszem, ciekawe co z tego wyniknie. Zmienię wentylatory na 15W zasilane z sieci ale i tak cieńko to widzę - co byście poradzili ??? Wilgotności też nie mogę utzrymać, mam w boxie wiadro wody spryskuję sciany a i tak po pewnym czasie spada poniżej 30%. W teori wyglądało to zupełnie inaczej kurde. CAłość znajduję się w chatce na ogródkach działkowych, więc rozważam hodowlę poprostu na środku chatki a wszystkie okna szczelnie opatulę bo co zrobić ??? Dodam iż moja lampa ma obudowę prowizoryczną - praktycznie tylko zarówka i mini odbłyśnik bo sam box jest wyłożony folią odblaskową.
Posty: 183 Strona 13 z 19
Wróć do „Oświetlenie”
Na czacie siedzi 56 uczestników Wejdź na czata

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości