Oświetlenie - wątek ogólny.

Moderator: Konopia

Posty: 191 Strona 13 z 20

 

L&M

Rejestracja: 2006
  • 17 / / 0

witajcie przyjaciele

prosze o pomoc w sprawie hpsa, moc 150w, problem polaga na tym że lampa co jakiś czas gaśnie ... i jest nieciekawie... otóż mój box stoi w odległości około 30 cm od kompa, gdy lampa z niewiadomych przyczyn zgaśnie to ten taki głośniczek w odbudowie zaczyna napierdalac a w głośnikach rozstawionych po pokoju zaczyna napierdala jakimiś nieartykułowanymi dzwiękami.

pomóżcie bo dostane jakiejś nerwicy, dzisiaj w nocy budziłem się 8 krotnie, a tylko miedzy 2 - 5 chyba 5 razy,


pozdro

\\\ ehh, dzieki za pomoc <_< zaryzykowałem i nadwyrężyłem swój marny budżet i zainwestowałem w nową żarówe, poskutkowało :cool:
Ostatnio zmieniony 24 maja 2006 przez L&M, łącznie zmieniany 1 raz.

 

Rejestracja: 2006
Użytkownik nieaktywny
  • 3 / / 0

.
Ostatnio zmieniony 09 czerwca 2006 przez dr.greenthumb, łącznie zmieniany 1 raz.

Politycy i prezydenci przeciwni marihuanie, którzy nie mogli oprzeć się jej urokowi

Niesprawiedliwa delegalizacja konopi indyjskich to temat, który jednoczy użytkowników marihuany na całym świecie. Być może, najbardziej irytujące zachowanie przejawiają przywódcy polityczni, którzy utrzymują swój sprzeciw wobec marihuany, mimo że sami z niej korzystają.

Był pod wpływem narkotyków wjechał w radiowóz

Hajnowscy policjanci zatrzymali do kontroli drogowej volkswagena. Chwilę wcześniej, kierowca spowodował kolizję z radiowozem. Jak się okazało 22-latek był pod wpływem narkotyków i nie posiadał uprawnień do kierowania pojazdami. Teraz dalszym losem 22-latka zajmie się sąd.

 

Rejestracja: 2006
Użytkownik nieaktywny
  • 20 / / 0

Czy to prawda, że HPS o mocy 50 wat wystarczy podłączyć do oprawki E27 i świeci, nie potrzebny jest stateczniki ani układ zapłonowy?

 

Rejestracja: 2006
  • 739 / / 0

Hindukusz pisze:
Czy to prawda, że HPS o mocy 50 wat wystarczy podłączyć do oprawki E27 i świeci, nie potrzebny jest stateczniki ani układ zapłonowy?

NIE. Nie ma żadnych lamp HPS pracujacych bez układu stabilizujacego.
Dawniej były podobno lampy HPS z bimetalicznymi wewnetrznymi zapłonnikami - NIE wymagały zapłonnika [ nie bedac przy okazji lampami z mieszaniną penninga..]:
STATECZNIK- jest potrzebny ZAWSZE.

 

Rejestracja: 2006
Użytkownik nieaktywny
  • 88 / 1 / 0

HPS 150W lampa gasnie co kilka minut, co moze byc przyczyna? lampa jest dodatkowo chlodzona, widac w precie iskre, przewod jest dlugi, moze go skrucic?

 

Rejestracja: 2006
Użytkownik nieaktywny
  • 88 / 1 / 0

HPS 150W lampa gasnie co kilka minut, co moze byc przyczyna? lampa jest dodatkowo chlodzona, widac w precie iskre, przewod jest dlugi, moze go skrucic?

 

Rejestracja: 2005
  • 262 / / 0

wiemzenicniewiem pisze:
HPS 150W lampa gasnie co kilka minut, co moze byc przyczyna? lampa jest dodatkowo chlodzona, widac w precie iskre, przewod jest dlugi, moze go skrucic?
a w jakieju pozycji go trzymasz? w poziomej? niektóre HPSy (glownie te starsze) dzialaja tylko w pozycji pionowej

 

Rejestracja: 2006
Użytkownik nieaktywny
  • 88 / 1 / 0

lampa to HPS 150W philips son-t Hg free, to chyba nie jest stary model? ma ktos taka lampe?
jest umieszczona poziomo

 

Rejestracja: 2005
  • 262 / / 0

tez mialem taka i mi sie raz włączało raz wyłączało. kupiłem późninej taką samą tyle że nową i było ok. sprawdź czy mam rację, przecież Ci nie zaszkodzi.
Rejestracja: 2006
  • 3 / / 0

Ja kurde mam problem z moim box`em - konkretnie ztemperaturą. Wymiary boxa to 1,2m x 1,2m x 2m wysokość. Izolowany styropianem z 250W HPS w środku. Mam wentylację z wiatraczków komputerowych. Problem w tym że temperatura otoczenia wynosi 25-30 stopni, więc w box`ie mam ponad 30. Nawet wlot powietrza wprowadziłemz piwnicy żeby chłodniejsze powietrze było, ale to niewiele daje, a za nieługo trzeba zmienić 250W na 400W HPS`a bo roślinki dojrzewają na parapecie pod kloszem, ciekawe co z tego wyniknie. Zmienię wentylatory na 15W zasilane z sieci ale i tak cieńko to widzę - co byście poradzili ??? Wilgotności też nie mogę utzrymać, mam w boxie wiadro wody spryskuję sciany a i tak po pewnym czasie spada poniżej 30%. W teori wyglądało to zupełnie inaczej kurde. CAłość znajduję się w chatce na ogródkach działkowych, więc rozważam hodowlę poprostu na środku chatki a wszystkie okna szczelnie opatulę bo co zrobić ??? Dodam iż moja lampa ma obudowę prowizoryczną - praktycznie tylko zarówka i mini odbłyśnik bo sam box jest wyłożony folią odblaskową.
Posty: 191 Strona 13 z 20
Wróć do „Oświetlenie”
Na czacie siedzi 590 uczestników Wejdź na czata

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości