MZ o środkach odurzających i substancjach psychoaktywnych
* MZ/Rynek Zdrowia
* 22-11-2010 15:28
Ministerstwo Zdrowia przekazało do konsultacji społecznych projekt ustawy zmieniający ustawę o przeciwdziałaniu narkomanii.
Jak czytamy w uzasadnieniu projektu, został on opracowany ze względu na pilną potrzebę objęcia kontrolą ustawową substancji chemicznych, które są w ostatnim czasie przedmiotem obrotu handlowego w sklepach, w tym sklepach internetowych z tzw. dopalaczami.
Wszystkie zaproponowane do objęcia kontrolą ustawową środki odurzające mają działanie psychoaktywne, wywierają wpływ na ośrodkowy układ nerwowy. W przypadku substancji psychoaktywnych zaproponowanych do objęcia kontrolą ustawy, w większości wchodzą one w skład produktów proponowanych w sklepach oferujących tzw. dopalacze.
Więcej: http://www.mz.gov.pl
Tylko nie zacznijcie tu ludzie wymieniac czego nie zdelegalizowali, bo jeszcze jakis urzedas to przeczyta i uzupelni liste.
Delegalizacja kolejnych beta-ketonow przeciez byla pewna.
Jedyne, czego zaluje z tej listy to 2c-e. Jeszcze nie probowalem. Moze zdaze zamowic, zanim ta nowelizacja wejdzie w zycie jeszcze.
Grupa I-N
AM-694
JWH-007
JWH-019
JWH-081
JWH-122
JWH-203
JWH-210
RCS-4
Grupa I-P
BUTYLON
4-EMC
4-FMC
4-MEC
4-FA
METAMFEPRAMONE
METEDRON
METYLON
NAFYRON
Grupa II-P
MBZP
TFMPP
Grupa IV-P
2C-E
MDPEA
MDPV
Dla pełności tutaj zwracam uwagę, że na późniejszych etapach pracy nad ustawą dopisano pFPP. - PcP
Po raz kolejny ujawnia się kretynizm i brak kompetencji tych na górze.
Nie licza sie dla mnie ketony, jwh itd. ale i tak mnie to boli.
na szczescie trip.aminokwasy zostaną.
ps. kiedy to gowno wchodzi w życie ?
ps2. 14 dni od 16 listopada... JA pierdole kurwa jego jebana mać. 30 listopada bye bye
Blefujesz pisze: ps2. 14 dni od 16 listopada... JA pierdole kurwa jego jebana mać. 30 listopada bye bye
edit.
A Pisałem do wszystkich zwolenników akcji przeciw dopalaczom że następne będą RC to się śmiali
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”
Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.
Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom
Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.