Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
ODPOWIEDZ
  • 131 / 69 / 0
Odstawiłem kofeinę, zmieniłem klonidynę na tyzanidynę i zacząłem dzień przed preinkubować Concertę na 3 godziny, bo zawsze miałem tę dziwną dziurę w uwalnianiu po otoczce. Z niewyjaśnionych przyczyn moja tolerka nagle drastycznie spadła i starczają mi już dawki (prawie) w terapeutycznym zakresie. Cud!

@przodownik Cię palą preparaty MPH podjęzykowo? XD Owszem, kawałeczki wyizolowanej części aktywnej Atenzy są kwaskowate, ale drażnią dopiero po dorzucaniu cały dzień – reszta w ogóle.

Sprostuję jeszcze ten etylofenidat. Transesteryfikacja zachodzi w minimalnym stopniu, a piękno interakcji zawdzięczasz głównie czystej inhibicji CES1. Poza tym różnica w powinowactwie MPH i EPH względem DAT jest minimalna.

I ta refundacja... Utożsamiasz się jako dziecko powyżej 6 r.ż.? 🤔🤔🤔
  • 6 / / 0
Siema, biorę medikinet już prawie rok i zaobserwowałem dziwne zmiany, zażywam metylofenidat w dawce 20 mg do tego wieczorami pale ziółko na podbicie apetytu, zawsze było wszystko super do teraz, jakiś tydzień/2 temu zacząłem mieć takie dziwne uczucie jakby ucisk po prawej stronie na wysokości serca, myślałem ze to wina zioła ( pale z 5 lat już Daily ale tylko wieczorem na odpoczynek) dlatego odstawiłem na kilka dni, po przerwie ten dziwny ucisk zawsze wracał, myślałem ze to problem z płucami bo ten ucisk dawał mi wrażenie ze ciężej mi się oddycha. byłem u lekarza i doktor twierdził ze to mógłby być nerwobóle. zbagatelizowałem to zacząłem suplementacje magnezu potasu. zmieniłem dilera na aptekę i problem zniknął. teraz jakoś kilkanaście dni po tym jak ustało, podczas stosowania metylo, mam straszne kołatanie serca, gdy siedzę pisze na lekcji czuje jak serce obija mi się o klatkę piersiowa, nie boli, nie mam duszności lecz samo to uczucie wprowadza mnie w spory dyskomfort, do tego dochodzi jeszcze skurcz mięśni klatki piersiowej tylko po stronie serca. normalnie jakbym napinał cycka XD, po Buchu tez się tak dzieje. martwi mnie to bo ten lek naprawdę ratuje mi życie ale umierac tez nie chce, są jakieś sposoby żeby zniwelować te uczucie?
  • 1709 / 518 / 2
@xyzkozaczek
z fusów mamy Ci wróżyć? gdzie jakieś dane wzrost/waga/dieta? ostatnie badania krwi w tym hormonalne? ekg/echo serca? w rodzinie były choroby układu krążenia?
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 6 / / 0
Mam 20 lat, wzrost 170 cm, waga 60 kg (stabilna). Udaje mi się ją utrzymywać. W rodzinie nie było żadnych podobnych przypadków.
Leczę się obecnie w innym kraju. Na wyniki badań jeszcze czekam. Zapomniałem wcześniej wspomnieć, że doktor podczas rozmowy powiedział mi, iż to najprawdopodobniej nerwobóle. Pracuję w służbie medycznej, więc pytałem go o to bardziej koleżeńsko. Przebadano mnie szybko i lekarz uspokoił mnie, że na pewno nie chodzi o płuca – miałem takie obawy.
Pytałem tutaj, bo i tak czekam na wyniki, a lekarz odpowie mi dopiero po weekendzie. Teraz mam wolne i nic się nie dowiem do poniedziałku.
  • 4 / / 0
22 maja 2026xyzkozaczek pisze:
Siema, biorę medikinet już prawie rok i zaobserwowałem dziwne zmiany, zażywam metylofenidat w dawce 20 mg do tego wieczorami pale ziółko na podbicie apetytu, zawsze było wszystko super do teraz, jakiś tydzień/2 temu zacząłem mieć takie dziwne uczucie jakby ucisk po prawej stronie na wysokości serca, myślałem ze to wina zioła ( pale z 5 lat już Daily ale tylko wieczorem na odpoczynek) dlatego odstawiłem na kilka dni, po przerwie ten dziwny ucisk zawsze wracał, myślałem ze to problem z płucami bo ten ucisk dawał mi wrażenie ze ciężej mi się oddycha. byłem u lekarza i doktor twierdził ze to mógłby być nerwobóle. zbagatelizowałem to zacząłem suplementacje magnezu potasu. zmieniłem dilera na aptekę i problem zniknął. teraz jakoś kilkanaście dni po tym jak ustało, podczas stosowania metylo, mam straszne kołatanie serca, gdy siedzę pisze na lekcji czuje jak serce obija mi się o klatkę piersiowa, nie boli, nie mam duszności lecz samo to uczucie wprowadza mnie w spory dyskomfort, do tego dochodzi jeszcze skurcz mięśni klatki piersiowej tylko po stronie serca. normalnie jakbym napinał cycka XD, po Buchu tez się tak dzieje. martwi mnie to bo ten lek naprawdę ratuje mi życie ale umierac tez nie chce, są jakieś sposoby żeby zniwelować te uczucie?
Miałam coś podobno jeśli chodzi o reakcje zioła z medykinetem na samum początki leczenia. Tylko ja przypisywałam to takim bólom menstruacyjnym. W pewnym momencie ten bol był na tyle mocny, że normalna kuracja okresowa (800mg ibupromu) nie dawała rady i myślałam, że mam jakiś zawał serca. Co mi pomogło na te przypadłości? Zamiast zioła z tytoniem czy czystego zaczęłam palić zioło z melisa, trawą cytrynową lub płatkami hibiskusa. I skręcałam blanty w proporcjach 25/75 na blanta. Poza tym gdy czułam jakieś bóle to starałam się uspokoić. Powtarzałam sobie, że nic się nie dzieje, jestem bezpieczna. Ale mi ogólnie tez psychiatrka zaleciła zrobić przed receptą na medykinet badania ekg i jeśli nie masz takowych zrobionych to,lepiej zrob. Moje badania wyszły ok mimo właśnie kilku przypadków gdzie po zielsku myślałam, że moje serce działa źle XD więc myślę, że to moja psychika mnie ściągała w dół
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.

Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu

Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.

Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.