http://www.i-apteka.pl/p/pl/9384/sst_x_ ... sliny.html
Edit: co "No i?"
Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
x = x
szczególnie jak dołącza do tego packman często słodki i przepełniony cukrami prostymi.
rozpierdala nam jednym słowem zęby. Rzucie gumy za dużo nie da chyba ze pobudzi produkcje śliny która działa oczyszczająco i bakteriobójczo.
Gumy zabijają coś koło 4% bakterii tylko ;)
Czasami przeszkadza, ale to w skrajnych warunkach.Kiedyś jak jadłem kanapkę zapierdolony mając praktycznie zero śliny to kawałek mi w przełyku utknął gdzieś na 30 sekund bo nie mogłem przełknąć Ale w końcu jakoś się postarałem i poleciało sobie do żołądka.
Po dzisiejszym robię przerwę
mi brak śliny nie przeszada, czasem se gume zapodam ale tylko aby "poczuć mięte bardziej niż mięte" poprostu gumy są bardziej miętowe
Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
Narkotyki łatwiej dostępne w Warszawie niż alkohol. Dowóz 24/7
Co ćpają polskie nastolatki. "Te rzeczy są na wyciągnięcie ręki, prawie leżą na ulicy"
Ekspert komentuje aferę z "ampułeczkami" lekarza. "Dobitny przykład naiwności i indolencji"
Przedawkowania leków i narkotyków. Szkocja „europejskim liderem” liczby zgonów
Szkoci mają spore powody do obaw. Ogłoszona trzy lata temu „krajowa misja” walki z nadużywaniem narkotyków i zmniejszenia wskaźnika śmiertelności z powodu przedawkowania nie przyniosła pożądanych rezultatów.
Niemcy. Rośnie popularność klubów konopnych
Pół roku po częściowej legalizacji konopi, eksperci krytykują system jej dozowania. Ale kluby konopne przeżywają boom.
Wódka w saszetkach już w polskich sklepach. Zdjęcie obiegło sieć
Zapowiedź, że wódka w plastikowych, miękkich torebkach trafi na polski rynek, pojawiła się w sierpniu. Już wówczas wywołało to szereg kontrowersji oraz sprzeciw Ministerstwa Zdrowia. Mimo tego produkt znalazł się na sklepowych półkach.