Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 158 / 2 / 0
Krejzi Pomysł
Post autor: Qpa »
Pomyslałem sobie tak. CO by zrobic aby salvia była legalna zawsze, i aby nigny nie zakazano jej uzytku na pozytek własny.
Trzeba zrobić to co zrobili w stanach z peyotlem.
Musimy założyć własny kościół/wyznanie/religię której salvia będzie kluczowym elementem.
Nie mogą zabronić założenia organizacji religijnej gdyż każdy ma prawo do wyznania. I jezeli zbierze się 100 lub więcej osób to kościół może być. Musimy miec tez swoj program, da sie to zrobic.
Jak juz sie zarejestruje taką organizację. i salvia bedzie służyła nam np, do "oczyszczenia umysłu w czasie modlitwy"
To oni nie mogą nam później zakazać uzytku salvi, gdyż ograniczyli by naszą wolność religijną, a to nam ONZ gwarantujj.
Tak jest na drugiej półkuli, wszyscy mają zakazanego peyotla. A tylko jeden kościół może ćpać ile wlezie, bo peyotl był ich 'komunią', zanim prawo zakazało jego stosowania.
Co wy na to :-) Może trzeba działać póki nie jest za późno ?
  • 6 / / 0
Post autor: Naćpany »
8-( 8-( kurde co juz ludzie nie wymysla takiej glupoty juz dawno nie widzialem jak chcesz to se zakladaj nowa religie z kolegami z podworka
  • 3490 / 55 / 0
Post autor: Kurwik »
Wchodzę w to ;]
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 414 / 8 / 0
Post autor: Zdechły Szczur »
Chcesz to zrobic razem z innymi użytkownikami forum? Jak narazie nie idzie się dogadać nawet co do spotkania, nie mówiąc już o wspólnej religii.
To nie bóg stworzył ludzi.
To ludzie stworzyli sobie boga.
  • 177 / 7 / 0
Post autor: clomipramine »
LOL :nuts:
Tak jest na drugiej półkuli. Ale jak tam się dostaje 500.000 $ odszkodowania np. za wypranie kota w pralce, bo w instrukcji nie było napisane "nie prać zwierząt domowych", albo się wyjebiesz w McDonald's bo nie było tabliczki "śliska podłoga" to pozostawiam to bez komentarza. Po za tym u nas jest pan minister Ziobro, więc jak założysz taki kościół, to cię wsadzą jako kierownika sekty, albo cię jakiś muzułmanin zajebie. A wogóle to idź się zajmij czymś pożytecznym, bo ci na mózg padło. Mniemam, że byłeś ostro naćpany jak to pisałeś.
  • 217 / / 0
Post autor: ChestYakaMarkos »
.
Ostatnio zmieniony 23 grudnia 2007 przez ChestYakaMarkos, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 884 / 31 / 0
Post autor: Night Garden »
Pomysł całkiem niezły, ale nie wiem czy w obecnych realiach wykonalny. Jeśli odwołują koncerty (Dark Funeral, Black Metal Fest - kto się interesuje, ten wie), a na liście sekt są wegetarianie albo ekolodzy (polecam artykuł z przekroju: http://www.przekroj.pl/index.php?option ... &Itemid=48), to powodzenie stworzenia religii czczącej Salvię jest raczej wątpliwe ;)
Jeśli nie boisz się konsekwencji to dowiedz się więcej i próbuj, może się uda :)
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 45 / 1 / 0
Post autor: fantazia »
O rzesz w mordę - przeczytałam ten artykuł 8-( Gdzie ja kurwa mieszkam :nuts:
"Nie proś nigdy! Nie skomlij jak zwierz! Bierz, ja proszę ciebie, zawsze bierz!" F. Nietzsche
  • 3490 / 55 / 0
Post autor: Kurwik »
Masz już pierwszego kapłana jakby co. Zawsze uważałem, że mam charyzmę do kazań w sam raz. Lubię jak się natrzepię kaznodzieić mojemu kumplowi jednemu z użyciem Biblii albo moich własnych przemyśleń :D
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 158 / 2 / 0
Post autor: Qpa »
To tylko taka myśl, przemknęła przez mój umysł.
Skoro na drugiej półkuli udało im się tak wyruchać państwo, to czemu nie tutaj.
Pomysł czysto teoretyczny,
Choć realia w Polsce są inne.
Wiem że u nas Kler włada, i na pewno nie pozwolił by się wydymać,
ODPOWIEDZ
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.