Jak zachowywać się podczas przesłuchania
Moderator: Prawo
- Poprzednia
- 1
- 2
- 3
- 4
- Następna
Potem się jej trzymać. Na dołku w kółko myśleć o swoim scenariuszu i potencjalnych pytaniach.
Uwaga! Użytkownik sztosick nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
2. CZYSTA CHATA, nawet w klawiaturze nie może być okrucha baki, bo te kurwy wszędzie zaglądają.
3. Gotowa historyjka - znalazłem w lecie krzaka i oskubałem troszkę (jesli już was ujebią). Nie wiem, nie pamiętam, zjebało mi to głowe, nic już nie wiem.
4. Nie kozaczyć
5. Jak już musicie bujać się z tematem po mieście to go tam chociaż nie palcie. I wór w ręce trzymać, żeby w razie czego porwać i zjeść. No i nie chować się bo to się rzuca w oczy, najbezpieczniej w tłumie.
6. Jeszcze raz nie wiem, nie pamiętam, totalna zaćma.
Uwaga! Użytkownik motylodron nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Jak ochronić amerykański pejotl?
Mały, bulwiasty kaktus ma kluczowe znaczenie dla ceremonii religijnych Kościoła Tubylczoamerykańskiego, jednak kłusownictwo i niezrównoważone praktyki zbiorów powodują, że na terenie Stanów Zjednoczonych istnieje ryzyko jego wyginięcia.Medyczna marihuana droga, bo jest za wysoko opodatkowana
Cena jednego grama marihuany medycznej waha się w granicach 60-65 zł. Byłoby taniej, gdyby obniżyć stawkę VAT. Tego zdania są farmaceuci oraz przedstawiciele Spectrum Cannabis.8. Sprzedaj całe miasto i powiedz że chcesz mini koronę i order masy. ;)
9. Nie wiesz to nie cpaj.
10. jak cię wycynowali? ;p
Trochę humoru w tym wątku no, to każdego ćpuna czeka prędzej, czy później. ;D
Zawsze domagaj się aby podali Ci charakter w jakim występujesz bo jako świadek nie możesz kłamać a jako podejrzany możesz mówić co chcesz.
Inne ważne kwestie:
1) Wygląd. Wzbudzimy mniejsze podejrzenia, gdy umyjemy się, ubierzemy schludnie czy zrobimy subtelny makijaż (wersja dla pań ;-) )
2) Język. Jeśli mowa o przesłuchaniach w sprawach jakkolwiek związanych z narkotykami, unikajmy jak ognia używania slangu narkotykowego. Do tego udawajmy, że kompletnie nie jesteśmy w temacie. Że nawet do końca nie znamy nazw narkortyków, nic o nich nie wiemy. Np. zamiast mówić: ,,Ziomek przyszedł do mnie zbakany, paląc blanta, przyniósł włada i zaproponował, że wciągniemy sobie po kresce.” - ,,Kolega przyszedł do mnie jakby odurzony, palił coś… I to nie był papieros, tylko chyba marihuana. (najlepiej udawać, że nie umiemy wymówić tej nazwy ;-) ), przyniósł jakiś dziwny biały proszek i zaproponował, że weźmiemy po jednej porcji.”.
3) Kultura osobista. Wiadomo, podstawa. Żadnych rak w kieszeniach, żucia gum na przesłuchaniu czy wulgaryzmów w zeznaniach.
4) Postawa. Nie kłóćmy się z policjantem, spróbujmy przybrać postawę skruszonych, zagubionych i rokujących poprawę.
Zrozumieć drzewo,
które w samym środku lata
próchnieje.
- nie wiem
- nie pamietam
- byc moze, ale dawno to bylo
- bardzo mozliwe
Dziekuje pa i milego dnia
Zrozumieć drzewo,
próchnieje.
Jaja to sie zaczynaja jak pacjent kombinuje i sie gubi w zeznaniach.
Proste, jasne i klarowne zeznania.
Zrozumieć drzewo,
próchnieje.
- Poprzednia
- 1
- 2
- 3
- 4
- Następna
Na czacie siedzi 86 uczestników Wejdź na czata