07 grudnia 2019jezus_chytrus pisze: ^
Też wybrałem (przerobiwszy wiele kształtów) takie niskie, ale szerokie - chmury ściągam takie, jak na filmach. Minus jest taki, że dym nie jest tak delikatny i zimny, jak z wysokiego.
Z mojego doświadczenia wynika, że akryl nie "toleruje" alkoholu (chyba, że pajęczynkę zrobił kwas salicylowy, bo próbowałem czyścić spirytusem salicylowym).
Wrzątek wytrzymuje? Jeśli tak, to spróbuję z proszkiem do prania i solą.
Ostatnio zainteresował mnie temat ash catcherów i dyfuzorów zewnętrznych. Mam dość duże bongo lodowe, z którego się przyjemnie pali, jednak wyczytałem, iż z pomocą tych akcesoriów może być jeszcze lepiej, a samo bonio ma się przez to mniej brudzić. Jednak jak to wygląda w praktyce? Opłaca się w to bawić i kupować kolejne akcesoria, czy jednak zmiany w samym paleniu nie będą zbyt duże?
Oprócz samego ash catchera musiałbym kupić dodatkowo adapter, więc czy się to wgl opłaci?
Nie testowałem jeszcze nowego nabytku, ale dziurka w cybuchu wydaje się dość spora - średnica ok 4-5mm. Obawiam się, że do rurki będę dostawały się komety, czy nawet niespalone zioło.
Czy ktoś ma patent na to? Próbowałem włożyć sitko, ale od razu wyskakuje. Wyciąłem z niego dużo mniejsze i jako tako się to trzyma, ale już zdążyło się zgubić : D
Generalnie bardzo fajny sprzęcik, tylko ten jeden mankament mnie nurtuje.
Spróbuję jeszcze powyginać te sitka (właściwie nie wiem, z czego są zrobione - ich trwałość jest niewielka, ale są tanie). Inny pomysł, jaki przychodzi mi do głowy, to kawałek szkła w odpowiednim kształcie, który umieściłbym na dnie. Kształt musiałby być taki, by zamiast 1 większej dziurki zrobiło się kilka mniejszych wlotów, przez które okruszki się nie przedostaną. Ostatecznie mogę zrobić z folii aluminiowej, ale nie wiem, czy to "zdrowe".
Czy ktoś stosuje takie bongo i może coś podpowiedzieć?
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"
Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.