Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 410 / 23 / 0
Wiem, ze benzo maja zbawienne zastosowanie przy wychodzeniu z alkoholizmu. Ale czy stosowanie benzo (zgodnie z zastosowaniem) u trzezwych alkoholikow nie jest szkodliwe? Tak jak w informatyce - reverse engineering. Ten czy owen alkus od wódy czy pywa stroni, ale psychiatrycznie mu sie problemy skumuluja, i lyka BDZ, a tu nagle zjawiaja sie znane demony, pytanie czy to konicydencja, czy z uwagi na blizniaczy mechanizm oddzialywania i etanolu i BDZ na mozg, wyksztalca sie taka negatywna zaleznosc.. Bo zjadlem ostatnio troche lorazepamu i przy dawkach dziennych wrocil stary stary system myslenia poczekaj 16ta niedaleko w Zabce maja zawsze fajne promo na browary i kurereski glod by sie napic, po raz pierwszy od dawna...
Uwaga! Użytkownik krism nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1957 / 230 / 0
Ja nie jestem alkoholikiem, a po benzo często lecę do żabki po browary i do ziomka po gieta. Także ten.
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 398 / 24 / 0
przeciez benzo i baklofen stosuje sie substytucyjnie u pijusow, zeby nie tankowali. a jak ich nie potrzebujesz to nie bierz, bo faktycznie mozna pojsc w dluga
Uwaga! Użytkownik ggyo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 98 / 3 / 0
Ja nie lubię alko po benzo. Tylko klonazepam mi załącza taki "dajwszystkocoklepie" mode :gun:
Jestem trzeżwy
  • 4807 / 268 / 0
ggyo pisze:
przeciez benzo i baklofen stosuje sie substytucyjnie u pijusow, zeby nie tankowali.
Odnośnie baklofenu są potwierdzone próby substytucji, ale nikt nie stosuje benzodiazepin w tym celu. W ulotkach wyraźnie jest napisane by nie stosować benzo u alkoholików lub zachować szczególną ostrożność, a w praktyce sprowadza się to do tego że lecząc się na alkoholizm lekarze odmawiają wypisywania tych leków. Tylko w szczególnych wypadkach i szczęściu do lekarza można dostać benzo na zespół odstawienia, ale w większości wypadków wysyłają na detoks szpitalny. Można też usłyszeć wyraźną wrogość w stylu "skoro pan pije proszę iść na odwyk", lub "czy pan wie że namawia mnie na kryminał?" także substytucje benzodiazepinami można włożyć na półkę z bajkami.

W szpitalach gdy lekarz usłyszy o nałogowym stosowaniu benzodiazepin pacjent oprócz alkoholizmu dostaje diagnozę w postaci lekomanii. W prywatnych gabinetach może być to inaczej postrzegane, bo skoro pacjent daje hajs za wizytę może liczyć że lekarz da mu receptę wiedząc że stały klient wróci po kolejne .
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 398 / 24 / 0
Znam sporo typów co łykają klony, żeby nie chlać. Czasem w miksie z baklo lub już bez. Do tego obstawa lekowa, terapia.

Ogólnie to baklo hamuje głód, klon znieczula i działa przeciwlękowo. Fakt, benzo trudniej kontrolować, ale niektórzy dają radę. Jednak taki miks działa, sąsiad mnie czasem poratuje dwójką, a na popijaniu go nie przyłapałem
Uwaga! Użytkownik ggyo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4807 / 268 / 0
Tylko że ja tu nie piszę o prywatnych doświadczeniach ludzi z lekami tylko jak do tematu podchodzi polska służba zdrowia.

Co do baklofenu cóż, z tego co się dowiedziałem na kilku terapiach w których brałem udział ludzie wracają do kielicha lub rozwijają uzależnienie krzyżowe. Jako szczęśliwy użytkownik baclofenu który łykałem przez rok mogę to potwierdzić.

W przypadku benzo i alko na uzależnienie krzyżowe można wypisywać gwarancję.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont

Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.

Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku

Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.

Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków

W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata