14 czerwca 2018przodownik pisze: rekreacyjnie to zero.Dokładnie rekreacji w tym to nie szukaj. Za to terapeutycznie na lęki polecam.
Antydepresanty - Odstawienie
Moderator: Leki
"Gdyby ilość pieniędzy, jakie masz, zależała od tego, jak traktujesz innych ludzi, bylibyśmy milionerami."
Tupac Amaru Shakur :heart:
14 czerwca 2018wnc1964 pisze: olanzepina ta ostania niestety charakteryzuje się dużym przyrostem wagi.Przyrost wagi wynika z obżarstwa i kompulsywnego podjadania, a nie z brania konkretnego leku. Najlepszą metodą na to jest tzw "pusta lodówka". Nie ma co podjeść pomiędzy posiłkami, to nie podjadamy. Jak jest, to niestety opróżniamy ją całkowicie. Trzeba się do tego przygotować.
*Używaj opcji [mentiion] lub cytuj moje wypowiedzi, dzięki temu widzę, że masz do mnie sprawę
*Możesz też napisać prywatną wiadomość - postaram się odpowiedzieć jak najszybciej
*Jeżeli moje posty Ci pomogły fajnie jak użyjesz opcji [dziękuję]
Jak działają dopalacze?
Dobrze wiedzieć przed Sylwestrem ;) Dość obszerny i w większości całkiem do rzeczy artykuł z periodyku „Służba Zdrowia”.Marihuana może zwiększyć ryzyko depresji?
Kontakt z marihuaną w nastoletnim wieku może znacząco zwiększać ryzyko depresji i myśli samobójczych u młodych dorosłych - piszą w przeglądowej pracy na łamach czasopisma "JAMA Psychiatry" naukowcy z McGill University i University of Oxford."Gdyby ilość pieniędzy, jakie masz, zależała od tego, jak traktujesz innych ludzi, bylibyśmy milionerami."
Tupac Amaru Shakur :heart:
Z trzymaniem miski dex też ma dużo racji. :-)
14 czerwca 2018DexPL pisze:zespół metaboliczny14 czerwca 2018wnc1964 pisze: olanzepina ta ostania niestety charakteryzuje się dużym przyrostem wagi.Przyrost wagi wynika z obżarstwa i kompulsywnego podjadania, a nie z brania konkretnego leku. Najlepszą metodą na to jest tzw "pusta lodówka". Nie ma co podjeść pomiędzy posiłkami, to nie podjadamy. Jak jest, to niestety opróżniamy ją całkowicie. Trzeba się do tego przygotować.
http://old.ipin.edu.pl/fpn/aktualne/201 ... tyczne.pdf
jakimś dziwnym trafem wśród "pensjonariuszy obozów koncentracyjnych" jakoś nie było osób otyłych.
Czym innym jest zwiększone ryzyko, a czym innym proste zwykłe obżeranie się ponad miarę. Jeżeli nie dostarczysz kalorii ponad te wymagane przez organizm nie przytyjesz.
*Używaj opcji [mentiion] lub cytuj moje wypowiedzi, dzięki temu widzę, że masz do mnie sprawę
*Możesz też napisać prywatną wiadomość - postaram się odpowiedzieć jak najszybciej
*Jeżeli moje posty Ci pomogły fajnie jak użyjesz opcji [dziękuję]
W obozach dziwnym trafem to się umierało z głodu, poczytaj ile kalorii wynosiła racja dzienna plus cały dzień pracy
Tu jest art na ten temat , obrazujący przurost masy ciała przez atypowe neuroleptyki.
http://old.ipin.edu.pl/fpn/archiwum/200 ... 001-06.pdf
Na czacie siedzi 86 uczestników Wejdź na czata