Amfetamina, a nauka
Moderator: Stymulanty
Jutro to też dziś, tyle ze jutro...
Antynarkotykowe reality show
Festyny, kolonie i pogadanki – tak wygląda w Polsce profilaktyka antynarkotykowa. Jerzy Afanasjew rozmawia z dr. Agnieszką Pisarską z Zakładu Zdrowia Publicznego Instytutu Psychiatrii i Neurologii w Warszawie.18-latka z Iławy poczęstowała koleżanki marihuaną. Jedna wylądowała w szpitalu
Przed sądem w najbliższym czasie tłumaczyć się będzie 18-latka. Młoda mieszkanka Iławy postanowiła poczęstować swoje koleżanki marihuaną. Dla jednej z nich zakończyło się to pobytem w szpitalu.:wall:
A i taki post scriptum: nie radzę chwalić się swoimi metodami wspomagania naukowego ;) ;-)
cockney pisze: Jak się nacisnę to w końcu siedzę na dupie i choćby bomba atomowa pierdolnęła na miasto to ja dalej bym siedziała i się uczyła i nawet bym nie wyjrzała przez okno zobaczyć co się stało. Nie muszę wtedy robić herbaty, jeść, wychodzić na fajkę itp. tylko siedzę, w końcu siedzę, się uczę i mi się chce- jak coś jest za trudne to nie że nie rozumiem i poddaje się, tylko szukam we wszystkich dostępnych źródłach i przerabiam to tak długo aż zrozumiem.identyczna sytuacja jak u mnie. tyle, że ja nie mam problemów ze zwałami, paranojami, depresjami i innymi stanami maniakalnymi i szczerze, to nawet 3-4 dniowy ciąg ze snem po 3-4h (na zolpidemie) nie przeszkadza w logicznym rozumowaniu, zapamiętywaniu, skupieniu i chęci do dalszej nauki.
Kejbi pisze:CO za buehehe? Może byś wniósł coś na forum swym postem, i wyraził choć swoją opinie/ podzielił się doświadczeniem?TO buehehe. Jak dla mnie wystarczająca argumentacja tego, że nauka i fuka nie idą ze sobą w parze. Bynajmniej u mnie tak jest. Po fuce sporo rzeczy się nie pamięta (Amfetamina pomaga zapamiętywać rzeczy, ale ile amf jest w polskiej fuce?)
Staram sie uczyc na trzezwo, przed sesja zawsze sobie robie dluzsza przerwe od cpania i staram sie przyswajac wiedze "naturalnie" takie uczenie sie na fecie niekoniecznie moze sie okazac efektywne na dluzsza mete choc i tutaj zdania sa podzielone. Ja wole na trzezwo bo studiuje cos czym sie interesuje i lubie miec ta satysfakcje z efektywnosci wchlaniania na trzezwo ale znam tez ludzi co na fecie zrobili po 2 fakultety i byla ona nieodlacznym elementem w przygotowaniu sie do czegokolwiek. jak nie uda mi sie skonczyc z ciagami do najblizszej sesji to pewnie tez przetestuje ta druga opcje:P
Na czacie siedzi 174 uczestników Wejdź na czata